Fil’m Hafızası'ndan haftanın film önerileri

Güncelleme Tarihi:

Fil’m Hafızasından haftanın film önerileri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 11:41

Fil'm Hafızası bu hafta da sizler için yeni film önerilerini sıraladı.

Haberin Devamı

Fil’m Hafızasından haftanın film önerileri

THE HUNT (2012)

Dogme 95 kurucularından Thomas Vinterberg’in ilk filmi Festen’den (1998) bu yana çektiği en güçlü film olan ve ülkemizde 11. Filmekimi kapsamında gösterilen Jagten’in başrollerinde Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen ve Annika Wedderkopp yer almaktadır. Anaokulunda öğretmenlik yapan ve hayatını bir düzene sokmaya çalışan Lucas, öğrencilerinden birini taciz ettiği suçlamasıyla karşı karşıya kalır. Dedikodular hızla tüm kasabaya yayılır ve Lucas masumiyetini ispatlamak için bir onur savaşına girişir. Vinterberg’in “Dogme 95” akımından tamamıyla bağını kopardığını gördüğümüz filmi, oldukça sarsıcı ve vurucu bir “Vurun Kahpeye” temsili olarak tanımlamak mümkün. Lucas rolündeki Mads Mikkelsen, son derece başarılı ve üstün performansıyla Cannes Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görülmüştür.

Haberin Devamı

Filmin Künyesi

Yönetmen: Thomas Vinterberg

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp

Filmi Tanıtan: Halil İbrahim Sağlam

Fil’m Hafızasından haftanın film önerileri

SEN AYDINLATIRSIN GECEYİ (2013)

Onur Ünlü, yarattığı birçok absürt filmin ardından fantastik bir yapımla karşımızda. 2013 İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale kazanan filmde, insanlar duvarların içinden geçebilirken, ortalıkta dolaşan bir dev ve ölümsüz bir adam yer almaktadır. Yine de bu fantastik öğelerin hiçbiri filmin ön planında değil, sanki hepsi normal ve acılarla dolu bir dünyanın olağan parçaları. Başrollerinde Ali Atay ve Demet Evgar’ı başarılı bir şekilde birleştiren filmde Damla Sönmez, Tansu Biçer, Cengiz Bozkurt, Ercan Kesal, Serkan Keskin gibi isimleri izliyoruz. Filmin olağandışı senaryosu ve başarılı sinematografisinin yanında bu kaliteli kadro ve Ali Atay’la Demet Evgar’ın aynı sahneyi paylaştığı görüntüler, Onur Ünlü sinemasını bambaşka bir boyuta taşıyor. “Sıradan” bir Anadolu köyünde yaşananları bu gözle izlemek, Cemal ve Yasemin’in hikâyesine bu pencereden bakmak yalnız Türk sineması için değil dünya sineması adına da önemli bir deneyim.

 

Haberin Devamı

Filmin Künyesi

Yönetmen: Onur Ünlü

Oyuncular: Ali Atay, Demet Evgar, Damla Sönmez

Filmi Tanıtan: Meriç Melike Softa


Fil’m Hafızasından haftanın film önerileri


LOS LUNES AL SOL (2002)

Fernando Leon De Arona’nın yazıp yönettiği, 17. Goya Ödülleri’nde beş dalda ödül ve 2002 San Sebastian Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazanan Los Lunes Al Sol, ülkemizde “Güneşli Pazartesiler” adıyla vizyona girmiştir. Film, çalışmakta oldukları fabrikanın kapanması sonucu bir anda işsiz duruma düşen orta yaşlı yedi liman işçisinin ruh hâllerine odaklanmaktadır. İspanya’da geçen film, çekildiği dönemde İspanya’daki işsizliğin boyutlarını işsizlik ile boğuşan insanların içinde bulundukları çaresizlik ve umutsuzluklarından yola çıkarak geçekçi bir dille aktarmaktadır. Javier Bardem’in yanında Luis Tosar’ın aynı derecede etkileyici oyunculuğuyla ona eşlik etmesi, filmi başarıya götüren en önemli etmenler arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Filmin Künyesi

Yönetmen: Fernando Leon De Aranoa

Oyuncular: Javier Bardem, Luis Tosar, Jose Angel Egido

Filmi Tanıtan: Eli Kebudi

 

BAKMADAN GEÇME!