Fil'm Hafızası'ndan bu haftanın film önerileri

Güncelleme Tarihi:

Film Hafızasından bu haftanın film önerileri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 15:39

Sevgili üniversiteli, müjdeler olsun! Bu yıl sizler için Hürriyet Kampüs sayfalarında bir hayli dolu bir sinema sayfası planladık. İşte bu ilk sayımızla birlikte de startı verdik ve bu keyifli maraton başlamış oldu. Bilgi, heyecan ve keyif dolu bu yolculukta yol arkadaşımız Fil’m Hafızası ile birlikte yürüyecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İşte karşınızda Fil’m Hafızası ekibinin bu hafta sizin için seçtikleri.

Haberin Devamı

Film Hafızasından bu haftanın film önerileri

The Theory of Everything (2014)

Stephen Hawking’in ilk eşi; yazar ve eğitmen Jane Hawking’in 2007 senesinde yayımladığı ve tanınmış fizikçiyle beraberliklerini anlattığı kitabı Travelling to Infinity’den yola çıkarak çekilen filmMan on Wire’dan (2008) hatırladığımız yönetmen, James Marsh imzası taşıyor. Hikâye, çiftin 1960’larda University of Cambridge’te tanışmalarıyla başlayan otuz yıllık serüvenleri ile ilişkilerinin hastalık ve bilimsel çalışmaların yörüngesinde ilerleyişine odaklanıyor. En iyi erkek oyuncu dalında Eddie Radmayne’e Oscar, Altın Küre ve BAFTA; Felicity Jones’a da aynı festivallerde adaylıklar getiren filmi gerçekleştirebilmek adına senaristlerin Jane Hawking’i ikna etmek için uzun süre uğraşmaları gerekmiş. Çiftin sonuçtan oldukça memnun olduğunu belirtelim.

 

Filmin Künyesi

Haberin Devamı

Yönetmen: James Marsh

Oyuncular: Eddie Redmayne, Felicity Jones, David Thewlis

Filmi Tanıtan: Eser Altınkaya

Film Hafızasından bu haftanın film önerileri

Rumba (2008)

Dans, dans sadece dans… İngilizce öğretmeni olan Fiona (Fiona Gordon) ve aynı okulda beden eğitimi öğretmeni olarak çalışan biricik eşi Dom’un (Dominique Abel) hayatlarındaki en büyük tutkuları dans etmektir. Kendileri dursa gölgeleri dans etmeye başlayan bu renkli çift, hayatlarına bilmedikleri başka renkleri de katmak için fırsat buldukları zamanlarda Latin dansları yarışmalarına katılırlar. Rumba yapar gibi yaşadıkları hayatları, bir araba kazası sonucunda bazı renklerden mahrum kalacaktır. Bir bacağını kaybeden Fiona ve hafızasını yitiren Dom, ellerinde kalanlarla tutkularını yaşatmaya çalışacaklardır. Renklerin, boyutların, müziklerin ve dansın farklı hallerde karşımıza çıktığı ve absürdlüğün ustalıkla kullanılıp seyrimize sunulduğu Rumba’da, gerçek hayatta da hayallerini yaşatan Dominique Abel ve Fiona Gordon çifti yanlarına Bruno Romy’yi de alarak bizi masal gibi bir dünyaya şahit olmaya davet ediyor. Hem senarist hem de yönetmen kadrosunda gördüğümüz bu üç isim, izleyiciye aşkın ve dans etmenin hayat verici gücünün ne olursa olsun tükenmeyeceğini, Rumba ritminde akan bir filmle gösteriyor.

Haberin Devamı

Filmin Künyesi

Yönetmen: Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy

Oyuncular: Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy

Filmi Tanıtan: Sezen Sayınalp

 

Film Hafızasından bu haftanın film önerileri

Win Win (2011)

Sıradanlık sıra dışılık mıdır yoksa teybe takılmış bir kaset bandının kendini aynı şarkıdan kurtaramaması mı? Vasatın rahatlığı, çoğu zaman hiç beklemediği yerden bozulur. Vasatlıktan veya monotonluktan kurtulmak için mücadele edenler, ateşleyici bir unsur olmaksızın bu durumun içinden çıkamazlar. Mike (Paul Giamatti), toplumun ona önerdiği kader basamaklarını başarı ile çıktıktan sonra kendi hayatına sıkışıp kalan, işte tam da böyle bir avukattır. Kurtuluşu, hobi olarak yaptığı güreş koçluğu sayesinde tanışacağı, toplum dışı bir görüntü çizen üstün atletik yeteneklere sahip genç Kyle’da (Alex Shaffer) bulacaktır. Fakat buradaki sorunsal, Mike’ın mı Kyle’a yoksa Kyle’ın mı Mike’a can yeleği olacağı meselesidir. Oscar ödüllü Up (2009) ve Spotlight (2015) filmlerinin yazarı ve yönetmeni Tom McCarthy’nin daha içsel meselelere eğildiği bu filmi, 2011 Sundance Film Festivali’nde büyük ilgi görmüştür.

Haberin Devamı

Filmin Künyesi

Yönetmen: Tom McCarthy

Oyuncular: Paul Giamatti, Amy Ryan, Bobby Cannavale

Filmi Tanıtan: Alpaslan Paşaoğlu




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!