Fillere yazık oldu

ARJANTİN-Sırbistan maçına gitmekten son anda vazgeçerek Frankfurt’tan, Stuttgart’a tren yolculuğu yaptım dün.. Karşı koltuklara iki Amerikalı genç oturdu. Birinin üzerinde Hollanda, diğerinin G.Afrika forması vardı.

Önce fazla biletim olup olmadığını sordular. 200 Euro vermeye hazırlardı. Türk gazeteci olduğumu öğrenince "Hasan Şas" dedi biri.. Geçen kupada kendisini en çok Türkiye’nin etkilediğini söyledi. Türkiye’nin önce Ukrayna’ya geçildiğini sonra İsviçre’ye elendiğini duyunca çok şaşırdı. İkisini de rahat geçmeliydi, yorumunu yaptı..

Stada gelince basın merkezinde Arjantin’in maçını seyrettim. Diğer gazetecilerin de aklı o maçtaydı. Özellikle Hollandalılar güçlü rakiplerini alıcı gözle seyrediyordu. 6 gol onları korkuttu mu bilmem, ama o maça gitmediğim için biraz içimi burktu. Tercih ettiğim maçın da güzel olduğunu görünce keyfim yerine geldi.

Şık bir frikik golü, klasik bir Van Nistelroy vuruşuyla öne geçen Hollanda, seyirci desteğine rağmen futbol olarak iyi değildi. B.Kone’nin etkili oyunu ve harika golüyle maça ortak olan Fildişi Sahilleri verilmeyen bir penaltıları, direkten dönen bir topları ile ilk yarıya damgalarını vuruyorlardı. 2-1’den sonra Drogba’nın Kone’ye veremediği pas belki de maçın berabere bitmesini engelledi. Hollanda’ya bu futbol grup birinciliği için yetecek gibi görünmüyor. Arjantin’i yenmeleri için daha dinamik ve savunmada daha dikkatli olmak zorundalar. Çünkü karşılarında turnuvanın en iyi takımı olacak. Fildişi ise pozitif futbol oynamasına karşın savunma hatalarına kurban olarak kupaya veda etti.
Yazarın Tüm Yazıları