Filipinler'i bomba sarstı

Güncelleme Tarihi:

Filipinleri bomba sarstı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Filipinler'in başkenti Manila'da bugünmeydana gelen bir dizi patlamada 13 kişi hayatını kaybetti.

Polis yetkilileri, bombaların Quezon bölgesindeki otobüs terminalinde bir otobüs, metroda bir trende, ABD Büyükelçilik binası yakınındaki bir parkta, Ninoy Aquino Uluslararası Havaalanı'nda yakıt deposu civarında ve Makati bölgesindeki lüks Dusit Otel yakınında meydana geldiğini söylediler.

Yetkililer, ilk dört patlamanın eşzamanlı olarak öğle saatleri civarında olduğunu, bu patlamaları yaklaşık iki saat sonra beşinci patlamanın izlediğini belirttiler.

Polis yetkilisi Tuğgeneral Avelino Razon, metro treni istasyona yaklaşırken vagonlardan birinde meydana gelen patlamada 11, otobüsteki patlamada da bir kişinin öldüğünü belirtti.

Razon, bir polis memurunun da beşinci patlamaya yol açan bombayı etkisiz hale getirmeye çalıştığı sırada öldüğünü belirtirken, patlamaların 80'den fazla kişinin e yaralanmasına yol açtığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Patlamaların sorumluluğunu şimdiye kadar kimse üstlenmezken, Manila polis şefi Edgardo Aglipay, patlamaların aşırı dinci Müslüman örgüt Ebu Seyyaf lideri Kadafy Janjalani'nin kardeşinin tutuklanmasına misilleme olabileceğine dikkati çekti.

Aglipay, ABS-CBN televizyonuna verdiği demeçte, Ebu Seyyaf liderinin kardeşi Hector Janjalani'nin bu hafta uyuşturucu ve silah taşımak suçundan tutuklanmasından itibaren alarm durumunda olduklarını söyledi.

Ülkenin güneyinde şeriat devleti kurmak için mücadele veren Ebu Seyyaf örgütü, Malezya'da turistik bir adadan 23 Nisan'da çok sayıda yabancıyı ve Filipinliyi kaçırarak bu yıl en kötü rehine krizine yol açmıştı.

Örgüt, büyük fidyeler ödenmesi üzerine bir Amerikalı ve bir Filipinli hariç, güneydeki Jolo Adası'nda tuttuğu rehinelerin tamamınıserbest bırakmıştı.

Filipinler ordusu, iki rehineyi kurtarmak ve örgütü safdışı bırakmak için 16 Eylül'de Jolo Adası'nda örgüte karşı büyük bir operasyon başlatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!