Filipinler’de rehin tutulan iki Kanadalıdan biri öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Filipinler’de rehin tutulan iki Kanadalıdan biri öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 09:57

Filipinler’de Ebu Sayyaf militanlarınca kaçırılan iki Kanadalıdan birisinin öldürüldüğü açıklandı.

Haberin Devamı

Rehinelerden birinin öldürüldüğü haberini Kanada Başbakanı Justin Trudeau verdi.

Trudeau, Alberta eyaletinde yaptığı açıklamada, Filipinler’de geçen Eylül ayında Ebu Sayyaf militanlarınca kaçırılan iki Kanada vatandaşından John Ridsdel’in öldürüldüğünü doğruladı.

Filipinler’de rehin tutulan iki Kanadalıdan biri öldürüldü

Başbakan Trudeau, "Gözü dönmüş katil teröristler grubu, bu kan dondurucu cinayeti işlemişlerdir. Bu iğrenç eylemin sorumlularının bulunması için Filipinler ve diğer müttefiklerimizle birlikte çalışıyoruz. John Ridsdel’in ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.     

Filipinler’de rehin tutulan iki Kanadalıdan biri öldürüldü
Ebu Sayyaf militanlarının yayınladığı eski bir videodan alınan bu görüntüde Kanadalı Robert Hall (solda) ve öldürülen John Ridsdel (ortada) görülüyor. Üçüncü rehine ise Norveçli Kjartan Sekkingstad.

Haberin Devamı

25 NİSAN SON GÜNDÜ     

Filipinler’in güneyinde geçen eylül ayında iki Kanada, bir Norveç ve bir de Filipinli’yi kaçıran Ebu Sayyaf militanları, 15 Nisan tarihinde yayınladıkları video ile Kanadalı rehineler için 8 milyon Kanada doları fidye istemişlerdi. Kanada’ya 25 Nisan’a kadar süren veren militanlar, paranın bu tarihte ödenmemesi halinde bir rehineyi öldüreceklerini açıklamışlardı.     

POŞET İÇİNDE KESİK BAŞ     

Ebu Sayyaf militanlarının verdikleri sürenin dolmasının ardından, Filipinler’in Sulu eyaletinin Jolo bölgesinde polis, bir poşet içinde kesik bir baş bulduğunu açıkladı. İlgili makamlarla paylaşılan bilgilerin ardından, bulunan kesik başın Kanadalı rehinelerden John Ridsdel’a ait olduğu belirlendi.      

"SORUMLULAR YAKALANACAK"

Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino, Ebu Seyyaf örgütü tarafından kaçırılan Kanada vatandaşı John Ridsdel'in öldürülmesinin ardından güvenlik güçlerine sorumluların bir an önce yakalanıp adalet önüne çıkarılması talimatını verdi.

Haberin Devamı

Devlet Başkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada öldürülen Ridsdel’in ailesi ve Kanada hükümetine başsağlığı dilendi.     

Aquino, Ridsdel'in katillerinin yakalanması ve mahkemeye çıkarılması konusunda kararlı olduklarını belirtti.     

               

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!