Filenin gelecekteki yıldız adayları

Güncelleme Tarihi:

Filenin gelecekteki yıldız adayları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 10:55

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Projesi (SODES) çerçevesinde hazırlanan “Sen de Bize Katıl, Sporla Yaşam Bul” projesiyle sokakta yaşayan çocukların spora kazandırılması amaçlanıyor.

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuri Öcal, yaptığı açıklamada, Gaziantep'te artan suç oranlarıyla birlikte yeni neslin suça eğilimini önlemek amacıyla “Sen de Bize Katıl, Sporla Yaşam Bul” projesini oluşturduklarını söyledi.

Öcal, çeşitli nedenlerle eğitim olanağı bulamayan gençlerin, spor yapamayan çocukların bulunduğunu, bu grupların artış göstermesinin, sosyal hayatı da olumsuz etkilediğini belirtti.

Bu nedenle toplumda sağlıksız bireylerin yetiştiğini, bu soruna çözüm bulunamaması durumunda gençlerin tehdit altında bulunduğunu ifade eden Öcal, “Bu nedenle ülkemizin ışığı olacak gençleri topluma kazandırmak ve bu sorunları ortadan kaldırmak amacıyla bu projeyi uygulamaya koyduk” dedi.

Çocuk ve gençlerin topluma kazandırılmasının herkesin görevi olduğunu, bu bilinçle hareket ettiklerini dile getiren Öcal, çeşitli nedenlerle eğitim olanağı bulamayan çocukların, projeyle spor yaparak topluma kazandırılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Öcal, geçen yıl başlattıkları proje kapsamında sporla tanışmamış 7-18 yaş arasında 46 çocuğun, sporla tanışmasını sağladıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Toplumda spor yapan kesimin az olması, bu durumu sosyal bir sorun olarak karşımıza çıkarmaktadır. Spor alt yapılarının yetersiz olması ayrıca, bizi uluslararası platformda da başarısız kılmaktadır. Bu nedenle spor yapan insan sayısını arttırmak, spor kültürünü oluşturmak ülkemiz için bir ihtiyaçtır. Sporla tanışmamış insanları, sporla tanıştırarak ve onların da spor yapmalarını sağlayarak, çocukların spora yönelmelerini teşvik edici faaliyetlerin yapılmasını sağlamak, ülkemizdeki sporun alt yapısına katkı sağlayacaktır. Böylece tüm branşlarda ülke çapında sporcu seçimi daha fazla insan arasından daha nitelikli kişilerden yapılacaktır. Spor yapma alışkanlığı ve spor kültürü edinen çocuklar, kendi çevrelerini spora teşvik edecektir.”

Proje antrenörü Mustafa Eryol ise eğitim olanağı bulamayan çocukları sıfırdan alarak, spora kazandırma çalışması içine girdiklerini, şu anda çocukların karşılaşmalara çıkmaya başladıklarını söyledi.

Çocukların çok büyük bir heyecan ve şevkle spor yaptıklarını anlatan Eryol, “Gelecekte Türkiye'ye iyi sporcular kazandırmayı hedefliyoruz. İlk geldiklerinden bu yana çocuklarda önemli gelişmeler oldu. Yeni başladıkları dönemde zorla koşuyorlardı, egzersizi dahi zor yapıyorlardı. Şu anda biz sadece ne yapmaları gerektiğini söylüyoruz, hepsi çalışmalara çok güzel devam ediyor. Fazlasıyla bir gelişme kaydettik” dedi.

YASEMİN'İN TEK FAVORİSİ GAMOVA

Proje kapsamında oluşturulan voleybol takımında yer alan Şehit Mahmut Söylemez İlköğretim Okulu öğrencisi Yasemin Karlıdağ (12), voleybolu çok sevdiğini, antrenmanlara gelemediği günlerde çok üzüldüğünü söyledi.

Antrenörlerinin kendilerine çok büyük destek verdiğini ifade eden Karlıdağ, “Benim tek favorim Gamova. Onun gibi boyumun uzun olmasını istiyorum. Bunun için bol bol süt içiyorum, zıplıyorum. Mustafa hocamın gösterdiği gibi ayağımı tutarak esniyorum. Zaten burada boyum biraz uzadı. Voleybola başlamadan önce bunları bilmiyordum. Spora başladığımdan bu yana hiç boş vaktim olmuyor. Karnem de çok iyi. Voleybol benim derslerimi çok iyi etkiledi, notlarım yükseldi” dedi.

Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencisi Mehmet Öztürk (11) ise sporu çok sevdiğini, hayatının bundan sonraki kısmında da spor yapmaya devam edeceğini belirtti.

Bir diğer Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencisi Murat Kazoğlu da (11) voleybola başlamadan önce de evlerinin önünde top oynadığını, ancak şu anda daha bilinçli olarak spor yaptığını kaydetti.

Kazoğlu, antrenörlerinin kendilerini iyi birer sporcu yapmak için uğraştığını belirterek, 'İleride çok büyük bir sporcu olacağıma söz veriyorum” dedi.

Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencisi Lütfiye Karaduman (11) ise ünlü bir sporcu olmak için çalıştığını vurgulayarak, “Büyük bir sporcu olmak için sonuna kadar devam edeceğiz. Hocalarımız da bize çok destek oluyorlar. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Şehit Mahmut Söylemez İlköğretim Okulu öğrencisi Sümeyye Polat da voleybolculara özenerek geldiğini ve iyi bir voleybolcu olmak için çok çalıştığını vurgulayarak, “Neslihan, Naz, Sinan gibi voleybolcuları kendime örnek alıyorum. Öğretmenlerimize bize çok büyük emek harcadıkları için teşekkür ediyorum. Bu emeklerini de boşa çıkarmayacağız. Voleybolun dışında ata sporumuz güreş ve cirit ile hentbol, futbolu izliyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!