Filenin devleri birleşti

Güncelleme Tarihi:

Filenin devleri birleşti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 15:01

Voleybolda Aroma Bayanlar Birinci Ligi'nin iki büyük kulübü Vakıfbank Güneş Sigorta ile Türk Telekom'u birleştiren sözleşmenin imzası atıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'taki Four Seasons Hotel'de gerçekleştirilen basın toplantısında, Vakıfbank Güneş Sigorta Genel Müdürü ve kulüp başkanı İlker Aycı ile Türk Telekom Kulübü Başkanı Celalettin Dinçer, iki devi birleştiren sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde konuşan Vakıfbank Güneş Sigorta Kulübü Başkanı İlker Aycı, tek hedeflerinin ve amaçlarının Türkiye'de spora hizmet etmek olduğunu belirterek, “Yeni yıldızları ve büyük oyuncuları çıkarmak, özlediğimiz kupaları Türkiye'ye getirmek için biraraya geldik” dedi.

Aycı, amaçlarının Türk voleybolunun uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edilmesi için imza attıklarını ifade ederek, “Birlikteliği sağlıyoruz. Ama son sözü sahaya çıkacak oyuncular söyleyecek. Altyapıya önem vermeye, genç yetenekleri yetiştirmeye devam edeceğiz. En büyük arzumuz Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Bu nedenle bu markalar bir araya geliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk voleybolu ve sporu için güzel bir günün yaşadığını kaydeden İlker Aycı, “Avrupa'da daha büyük başarıları hedefliyoruz. Bunun için gücümüzü birleştirdik. Türkiye'nin gücünü Avrupa'da daha fazla göstermeyi hedefliyoruz. Nice kupaları, nice şampiyonlukları ülkemize armağan etmek istiyoruz. Bunu biz başarırsak bu birleşmenin karşılığını almış oluruz” dedi.

VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA TÜRK TELEKOM ADIYLA MÜCADELE EDECEK

Vakıfbank Güneş Sigorta Kulübü Başkanı İlker Aycı, birleşmenin ardından Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom adıyla mücadele edeceklerini söyledi. Aycı, bu şekilde 3 markanın ismini biraraya getirmiş olacaklarını ve maçları da İstanbul'da yapacaklarını dile getirdi.

Vakıfbank Güneş Sigorta Menajeri Nalan Ural ise Avrupa'da daha önce kazandıkları ikinci ve üçüncü kupaların yanına birinci kupayı getirmek için bir araya geldiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Sponsorluk anlaşması 3 yıllık. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde oynayan ve kazanan bir takım yaratmak. Bu amaçla yola çıkıldı. 7-8 senedir Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyorduk. Ancak rekabet ettiğimiz kulüplerin dengelerine ne yaparsak yapalım yetişemiyorduk. Finans ve oyuncu transferi açısından daha yukarıya çıkmanın bir yolunu böylece sağlamış olduk. Yeni takımın teknik heyeti de Vakıfbank Güneş Sigorta'dan olacak. Daha önce teknik heyeti tamamlamıştık. Bunun yanında Türk Telekom'da oynayan Hırvat oyuncu Maya Poljak ile anlaştık. Bir Türk oyuncuyla da ilgileniyoruz. Önce onun gönül rızasını almamız gerekiyor.”

DİNÇER: “HEDEFİMİZ BÜYÜK”

Birleşmenin bir diğer tarafı olan Türk Telekom Kulübü'nün başkanı Celalettin Dinçer ise hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, “Türkiye'ye getiremediğimiz Şampiyon Kulüpler Kupası'nı inşallah bu birliktelikle getiririz” dedi.

Haberin Devamı

Türk voleybolu için tarihi bir günün yaşandığını kaydeden Dinçer, devlerin gücünü birleştirdiğini dil getirerek, “İleride gelen uluslararası başarılarla bunun nasıl önemli bir adım olduğunu hepimiz göreceğiz. Türk Telekom ve Vakıfbank Güneş Sigorta olarak uluslararası arenada hak ettiğimiz ve arzuladığımız başarıları yakalamak için yapılan bir birliktelik. İnşallah bu birliktelikle beraber Türk voleybolu hak ettiği yere ulaşacak. Dünya sadece Türkiye'den ibaret değil. Dışımızda bir dünya var. Her konuda uluslararası seviyeyi yakalamamız lazım. Avrupa'daki söz sahibi takımların güçlü yapıları var. Türkiye'de böyle iki güçlü markanın birleşerek bu başarıyı yakalayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Celalettin Dinçer, “Voleybol branşında bu kadar güçlüyken şubeyi kapatma kararını neden aldınız” sorusunu da “Türk voleybolunu uluslararası alanda bir noktaya taşımak için bu kararı aldık. Rakiplerin gücünü düşündüğümüz takdirde bu birleşme gerekiyordu. Arzuladığımız bu başarıları bir an önce Türkiye'ye kazandırmak için bu birleşme kararını aldık” diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!