Filenin Alex'i Fenerbahçe'de kaldı

Güncelleme Tarihi:

Filenin Alexi Fenerbahçede kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 11:59

Fenerbahçe Kulübü, bayan voleybol takımının başarılı oyuncusu Kim Yeon Koung'ın sözleşmesini 2 yıl daha uzattı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin Avrupa şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Güney Koreli oyuncu, Azerbaycan'ın Azerrail Bakü takımının da transfer listesinin başında yer alıyordu. Hatta Azerbaycan kulübü yıldız oyuncuya yıllık 1.3 milyon euro teklif etmesine rağmen Kim'i Fenerbahçe'de koparamadı. Kim 1.3 milyon euroluk teklifi redderek yaklaşık 1 milyon euroya Fenerbahçe'de kalmayı tercih etti. G. Koreli oyuncunun Eczacıbaşı ile de anılıyordu.

İŞTE FENERBAHÇE'NİN ALEX'İ KİM / FOTO GALERİ

SÖZLEŞME 2 YILLIK

2011 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olan ve kariyerinde 2005-06, 2006-07, 2008-09 Kore V Ligi ve Final Four en değerli oyuncusu, 2007-08 Kore V Ligi en değerli oyuncusu, 2009-10 Japonya Ligi en skorer oyuncusu, 2010-11 Japonya Ligi en değerli oyuncusu başarıları olan Kim Yeon Koung, kendisini 2 sezon daha Fenerbahçeli yapan sözleşmeyi imzaladı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kim'e; hem ligde hem de Avrupa'da 'şampiyonluk' hedefiyle sezona başlayan, Dünya Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu gibi unvanları kulübümüze kazandıran, Türk Voleybolunun gelişiminde en önemli yapı taşlarından olan Bayan Voleybol Takımımızdaki geleceğinde başarılar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Fenerbahçe Voleybol Şubesi'nden Sorumlu Yönetici Hakan Dinçay da, konuyla igili olarak şunları söyledi;

"Kulübümüz, Türk Sporuna hizmet verdiği 9 branşın her birinde olduğu gibi voleybolda da her sezona 'Mutlak başarı' parolası ile başlıyor. Takımlarımızın kadroları da bu bakış açısı çerçevesinde şekilleniyor. Kim Yeon, her maçta takıma biraz daha adapte olan bir oyuncu olarak geçen sezonun takıma en katkılı isimlerdendi. Sezonun bitişi ile birlikte birçok takımdan transfer teklifi aldı. Ancak Fenerbahçe'deki aile, arkadaşlık ve güven ortamı, başarıya olan bağlılık ve yaptığımız görüşmeler sonucunda Fenerbahçe'de kalmayı tercih etti ve sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. Kim'in, gelecek sezon da takımımıza çok büyük katkıları olacağına inanıyoruz. Kendisine gerek Avrupa'da gerek Ligde şampiyonluk için mücadele edecek takımımızda başarılar diliyorum. Önümüzdeki sezonun, taraftarlarımızın takımlarımızı her maçta desteklemeleri, yapılan transfer ve yatırımlar ile hem Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımımız hem de Bayan Yoleybol Takımımız için çok olumlu geçeceğine inanıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!