Filede büyük skandal

Güncelleme Tarihi:

Filede büyük skandal
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 00:00

İstanbul Mahalli Voleybol Ligi’nin iki devreli lig statüsüne göre fikstür çekimleri yapıldı. Bir süre sonra "parasızlık" gerekçe gösterilip, "nakavt sistemi" yani elemeli yapılmasına karar verilirken, skandal da patladı. 6 hakemli voleybol maçını dört hakemle yönetme kararı çıktı.

Haberin Devamı

Bu karar henüz lig başlamadan voleybolun alt yapı maçları olan yıldız ve gençler liginde de uygulanmaya başlandı. Parasızlık, 6 hakemi 4’e indirirken, saha komiseri uygulamasına da son verildi.

24 takımlı Mahalli Lig’in, parasızlık nedeniyle eleme statüsünde oynanmasına kulüplerden büyük tepki geldi.

Hatadan dönülmeli

"Tek maçlı lig olmaz"
tartışmalarının başladığı İstanbul Mahalli Voleybol Ligi’nde bu uygulamanın voleybolu olumsuz yönden etkileyeceğini söyleyen Hayrettin Nilsu (Beyoğluspor), Adnan Kayaoğlu (Sultanlar Grup), Hatice Pişiren (Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı Spor Kulübü), Ataner Orkunoğlu (Bakırköy Kartaltepe) ve H.Jeyan Erben (Büyükdere Kulübü) temsilcileri HÜRRİYET’e yaptıkları açıklamalarında, şu ortak görüşte birleşti:

"Tek maçla elenilen bir lig olmaz. Yaptığımız masraflar havaya mı gidecek. Yanlıştan en kısa zamanda dönülmesini bekliyoruz."

KAPANIRIZ

Haberin Devamı

Kulüp temsilcileri, "Uluslararası kurallara göre 6 hakemle oynatılan voleybol maçını çizgi hakemsiz dörde düşürüp, hatta 3 hakemle bile oynatmayı düşünmek AB normlarına bile aykırıdır. Bu durumda kulüplerimizi kapatacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!