Filede Avrupa maratonu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Filede Avrupa maratonu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2013 12:54

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Avrupa kupalarında 2013-2014 sezonu başlıyor.

Haberin Devamı

Türkiye, Şampiyonlar Ligi, CEV Cup ve Challange Cup olmak üzere 3 ayrı kupada, 6'sı bayan olmak üzere toplam 12 takımla temsil edilecek. DenizBank'ın sponsorluğunu yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde erkekler ve bayanlarda üçer Türk takımı yer alıyor. Bayanlarda VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA ve Galatasaray Daikin; erkeklerde Arkas Spor, Halkbank ve Galatasaray, ligde mücadele verecek.

Erkeklerde 7 grupta 28, bayanlarda 6 grupta 24 takımın yer aldığı DenizBank Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezon, 22-24 Ekim tarihlerinde yapılacak grup maçlarıyla başlayacak. Ligde, Acıbadem Ligleri'ndeki puanlama sistemi (3-0 ve 3-1'lik sonuçlarda kazanan takıma 3, kaybeden takıma 0, 3-2'lik sonuçlarda kazanan takıma 2, kaybeden takıma 1 puan verilen sistem) kullanılacak. Grup maçları sonunda erkeklerde ilk iki sırayı alan takımlarla, grup 3'üncüleri arasında yapılacak sıralamada ilk iki sırayı alanlar, play off ilk turuna yükselecek. Bayanlarda ise grup 1 ve 2'ncilerinin yanı sıra 3. sırayı alan takımlardan en iyi puana sahip ilk 4 takım, tur atlayacak. Grup maçları sonunda takımlar arasında eşitlik olursa sırasıyla galibiyet, set, sayı averajına bakılacak. Eşitlik bozulmazsa takımların kendi aralarında yaptıkları maçlara bakılarak karar verilecek.

Deplasmanlı lig usulüne göre oynanacak play off'ta da aynı puanlama sistemi kullanılacak. Play off ilk turunda takımların iç ve dış sahada yapacakları maçlar sonunda puan eşitliği olursa, tur atlayan takım, "altın set" uygulamasıyla belirlenecek. Altın set, 2. maçın sonunda oynanacak ve seti alan taraf tur atlayacak. Play off 2. turu da aynı şekilde oynanacak ve tur atlayanlar, dörtlü finallere yükselecek.

CEV Cup

Avrupa Voleybol Federasyonu Kupası'nda (CEV Cup), bayanlarda Fenerbahçe ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, erkeklerde ise Maliye Milli Piyango yer alıyor. Bayanlar ve erkeklerde 32'şer takımla başlayacak kupada, 1, 2 ve 3. turlarda biri iç diğeri dış sahada olmak üzere ikişer maç yapılacak. İki maç sonunda puanlarda eşitlik olması durumunda altın set oynanacak ve seti alan takım tur atlayacak. İlk turda elenen 16 takım, CEV Challange Cup'ta son 32 turuna dahil olacak. 2. ve 3. turlarda elenen takımlar ise kupaya veda edecek. 3. turdan çıkan 8 takım Çalenç Turu'nda yine ikişer maç yapacak. Turu geçen takımlar yarı finale yükselecek, kaybedenler ise elenecek. Kupanın yarı final ve final maçlarında da aynı sistem geçerli olacak. Kupada 1. tur ilk maçları 22-24 Ekim, 2. maçlar ise 29-31 Ekim tarihlerinde oynanacak.

Challenge Cup

Bayanlarda Beşiktaş, erkeklerde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Fenerbahçe Grundig'in bulunduğu Çalenç Kupası'nda da (Challange Cup) 1. ve 2. tur, son 32, son 16, son 8 turları ile yarı final ve finali de, biri iç diğeri dış sahada olmak üzere 2 maç üzerinden yapılacak. Elenen takımlar kupaya veda edecek, galip gelenler tur atlayacak. Kupada 1. tur ilk maçları 19-20 Ekim, 2. maçları ise 26-27 Ekim'de yapılacak. Avrupa kupalarında Türk takımlarının ilk hafta maç programları şöyle:

DenizBank Şampiyonlar Ligi

23 Ekim Çarşamba:
19.00 Energy Investments-Arkas Spor (Lugano / İsviçre)
19.00 Halkbank-Jastrzebski (Ankara)
19.00 Zaksa-Galatasaray (Kedzierzyn-Kozle / Polonya)
21.30 Gent Dames-VakıfBank (Gent / Belçika)
21.30 Imoco-Galatasaray Daikin (Villorba-Treviso / İtalya)

24 Ekim Perşembe:
17.00 Eczacıbaşı VitrA-Agel (İstanbul)

CEV Cup

23 Ekim Çarşamba:
18.00 Maliye Milli Piyango-Lokomotiv Kharkiv (Ankara)
19.00 Bursa Büyükşehir Belediyesi-Fenerbahçe (Bursa)

Challange Cup

19 Ekim Cumartesi:
18.00 Fenerbahçe Grundig-Anorthosis (İstanbul)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!