Fikret Orman'dan 2 kritik açıklama

Güncelleme Tarihi:

Fikret Ormandan 2 kritik açıklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 12:37

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah beyazlı kulübün divan kurulu toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Yapımı süren Vodafone Arena'nın açılış tarihinin gelecek hafta açıklanacağını belirten Orman, mayıs ayında yapılacak başkanlık seçiminde yeniden aday olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın divan kurulundaki açıklamaları şöyle:

"Hem stat gelirimiz olmadığı için giderimiz fazla. Şu an oynadığımız statlara verdiğimiz kiralar, bilet gelirimizden fazla. Yayın gelirlerimiz bankalara temlikli, yeni ihaleyle bu olay bitmiş olacak. "80 milyon dolar varken, 140 milyon dolar gider vardı. 328 milyon dolar borçla kulübü aldık. Beşiktaş'ın küçülerek borç yükünün altından kalkması mümkün değildir. Beşiktaş büyüyerek bu yükün altından kalkmak zorundadır. Borç yükünün altından kalkmak için büyüme trendine, ve yatırımlar yapmaya yöneldik.

"STAT AÇILINCA BORÇ DÜŞECEK
110 yılında yapılan yatırımlardan daha fazlasını yaptık bizim dönemimizde. Stadımızın açılmasıyla birlikte borç ivmesi aşağı doğru inişe geçecektir. Sattığımız kombineler, localar vs. bunlar hep borç hanemize yazıldı. Eskiden bunlar borç olarak gösterilmiyordu. Stat açıldıktan sonra elde edeceğimiz gelirlerle almış olduğumuz borçları kapatacağız. Bize 'Yapamayacaksınız, elinizden alınacak' denilen stadın içindeyiz şu an. Allah biliyor.

Haberin Devamı

"BİZ DE UEFA'YA TAAHHÜTLERV ERDİK"
Son zamanlarda abilerimizi kaybettik. Onlara gösteremediğimiz ilginin üzüntüsünü yaşıyorum. Onun için artık stadın bir an önce hızlı bitmesini istiyoruz. Biz de UEFA'ya taahhütler verdik. Bunun içerisinde bu stadın açılması var. Bu stat açılacak ki gelirlerimiz artsın, borcumuz düşsün, sponsorlar gelsin. Stadı bir an önce bitirmek istiyoruz ki, Beşiktaş bu sene şampiyonluğunu bu statta kutlasın.

"BOĞAZ'DA YALI YAPIYORUZ!"
4 yıldır toplam 1 ay kendi işime gitmedim. Dedikodu olur diye bir tane iş yapmadım. Ben 4 yıllık başkanlığım boyunca söylentiler çıkmasın diye 1 ay boyunca mütahhitlik işime gitmedim. 27 milyonluk artan borcun yanında, yaptığımız yatırımları görmüşsünüzdür. Bize güvenen herkesten Allah razı olsun. Sürekli demir konusu konuşuluyor, bunlar ayıp şeyler. Yaşar kaptandan (Ahmet Nur Çebi'nin babası) Allah razı olsun. Biz Boğaz'da yalı yapıyoruz, tabii ki de maliyetli olacak. Sahilde yapılan dairelerin lüksü ile başka bölgeninki bir olur mu?

Haberin Devamı

"STADIN AÇILIŞ TARİHİNİ HAFTAYA AÇIKLAYACAĞIZ"
Vodafone Arena'yı ne zaman açacağımızı önümüzdeki hafta açıklayacağız. En geç Mart ayının 15'i gibi stadın çatı kaplaması bitmiş olacak. odafone Arena'da güzel restaurantlar ve mağazalar yaptık. Düğünler de yapılacak. Bir sürü talep geliyor düğünler için.

"300 BİN FORMA SATTIK"
Yönetime geldiğimizde yılda ortalama 55 bin forma satılıyordu. Şu an 300 bin satılıyor. Stat bittiği zaman çalışan personeller konusunda büyük bir tasarrufa gideceğiz. Arkadaşlarımız sosyal medyada iyi işler yapıyor. Sosyal medyada yaklaşık olarak 9 milyon kişiye ulaşıyoruz.

Mayıs ayında yapılacak kongrede Beşiktaş başkanlığına adayım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!