Fikret Orman şehit cenazesinde

Güncelleme Tarihi:

Fikret Orman şehit cenazesinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 18:18

Medicana Sivasspor-Beşiktaş maçı için Sivas'a giden siyah beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, Mardin Savur'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin'in cenaze törenine katıldı.

Haberin Devamı

Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin'in cenazesi, memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin'de düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesini, yakınları, akrabaları, Sivas Valisi Alim Barut ve diğer yetkililer karşıladı. Çetin'in naaşı, buradan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.

Cenaze morga konulduğu sırada şehidin eşi Arzu Çetin, "Aşkım, bana söz vermiştin, böyle gelmeyecektin. Erdal ne olur kalk, 'bu bir şaka' de." diyerek gözyaşı döktü.

Fikret Orman şehit cenazesinde
Morgdan alınan şehidin naaşı, babasının Gülyurt Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan evine götürelerek helallik alındı. Daha sonra Ulu Cami'de cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

TABUTA SİVASSPOR ATKISI VE FORMASI SERİLDİ
Törende, şehidin babası Hasan Çetin, ağlayan yakınlarına "Ağlamayın, düşmanı sevindirmeyin." dedi. Şehidin tabutunun üzerine Sivasspor atkısı ve forması serildi. Törende fenalaşan anne Şaziye Çetin, sağlık ekipleri tarafında sedyeyle camiden çıkarıldı.

Şehidin naaşı, ikindi vakti Ulu Cami'de kılınan namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki garnizon şehitliğinde defnedildi.

Fikret Orman şehit cenazesinde
Cenaze törenine, şehidin oğulları Kaan (16) ve Eren (12), şehidin yakınları ile Sivas Valisi Alim Barut, 5. Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Aslan, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Medicana Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!