Fikret Orman: "Eto'o ile ilgimizi kestik"

Güncelleme Tarihi:

Fikret Orman: Etoo ile ilgimizi kestik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2016 18:16

Fikret Orman: "Eto'o ile ilgimizi kestik"

Haberin Devamı

 MUSTAFA AKIN /İSTANBUL,(DHA)



Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, transferler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Adriano Correia için düzenlenen imza töreninin ardından gelen sorulara cevap veren Başkan Orman, "Teknik direktör, oyuncularının bir an önce gelmesini ister. Şenol Güneş için de bizim için de en önemli şey paraları zamanında ödemek. Transfer sezonu başlamadan önce 'şımarmayacağız' demiştim. Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz diye masraflı işler yapmayacağız. 'Süre azaldı' deyip dengeleri bozamayız. Eksik bölgelere takviye yapacağız. Rhodolfo'nun sakatlığı geçmiş olsa bile adaptasyonundan dolayı bir stoper alacağız" dedi.

"SOSA'NIN ÜÇ TANE YOLU VAR"

Arjantinli futbolcu Jose Sosa'nın durumu hakkında açıklamalarda bulunan Fikret Orman, "Sosa konusunda üç tane yol var. Ya gelip hocasından, takım arkadaşlarından özür dileyecek ve çalışmalara başlayacak. Ya isteyen varsa istediğimiz parayı verecek. Ya da takımdan ayrı çalışmaya devam edecek. En kötü dönemimizde Quaresma 6 ay idman yaptı. O da 1 sene yapar. Sosa'dan konuşmaktan sıkıldım. Kimsenin Beşiktaş'ı ayaklar altına almasına izin vermem. Bizim düşüncemiz Sosa'nın aklını başına getirip kalması yönünde" diye konuştu.

"ETO'O İLE İLGİMİZİ KESTİK"

Antalyasporlu futbolcu Samuel Eto'o'nun siyah-beyazlı kulübe ilgisi olduğunu dile getiren Fikret Orman, "Eto'o, Ahmet Nur Çebi'ye gelmek istediğini belirtti. Biz de şartları konuştuk" dedi.

Eto'o'ya Antalyaspor'dan ayrılmak istediği için gel dediklerini söyleyen Fikret Orman şu ifadeleri kullandı: "Antalyaspor, 'Beşiktaş bizimle konuşsun' diyor. Ne konuşacağız, bizim oyuncu ve para vermek gibi bir niyetimiz yok. Eto'o ile ilgimizi kestik, Antalyaspor'da kalsın topunu oynasın" ifadelerini kullandı.

"GOMEZ'LE ALAKALI BİR İKNA SÜRECİ YOK"

Mario Gomez'in ikna edilecek bir durumu olmadığını dile getiren Fikret Orman, "Gomez için Beşiktaş, stat, Ümraniye, hocası, takım arkadaşları bilindik şeyler. İkna edilecek bir durumu yok. Yaptığı açıklamadan sonra kendisiyle temasımız olmadı. Ancak ikna edilmek istendiğini belirtirse ikna etmeye çalışırız. Burada oynayan diğer oyuncular için bu ülke güvenli ama Gomez için değil şeklinde bir durum olamaz. Gomez'le alakalı bir ikna süreci yok. Quaresma nasıl ki 'evime dönmek istiyorum' dedi, böyle bir durum olursa oturur konuşuruz. Kimler geldi kimler geçti. Daha iyileri de gelir" dedi.

"BALOTELLİ ÖNEMLİ BİR YILDIZ ANCAK PROBLEMLİ BİR OYUNCU

Siyah-beyazlı takımın gündeminde yer alan Bentele ve Balotelli ile ilgili konuşan Orman, "Pırlanta gibi oyuncularımız var. Bunu oluşturmak için çok zaman harcadık. Her şeyden taviz veririz bundan vermeyiz. Balotelli önemli bir yıldız ancak problemli bir oyuncu. Öyle bir imajı var. Biz önce kendi prensiplerimiz içinde görüşmelerimizi yaparız. Biz oyuncuya inandıktan sonra hocamızla istişare ederiz." şeklinde cevap verdi. Benteke'nin Beşiktaş'ta görmek isteyecekleri bir oyuncu olduğunu aktaran Orman, "Çok yüksek maliyetle satın alınmış bir oyuncu. Kolay bir transfer gibi gözükmüyor. İlgilendiğimiz başka oyuncular da var" diye konuştu.

"OĞUZHAN ÖZYAKUP'UN FUTBOLU BURADA BIRAKMASINI İSTİYORUM"

Oğuzhan Özyakup'un 4 yıldır Beşiktaş'ta olduğunu ve futbolu siyah-beyazlı ekipte bırakmasını istediğini aktaran Başkan Orman şu ifadeleri kullandı: "İlk geldiğinde çocuk gibiydi artık takımın lider oyuncularından biri oldu. Kendisi çok sevdiğim bir oyuncu. Futbolu burada bırakmasını istiyorum. O da burada olmaktan mutlu. Şampiyonlar Ligi'nde tecrübeli bir oyuncu seyrettirmesini istiyorum. Oğuzhan'ı satmak gibi bir niyetimiz yok. Oyuncu 'yurt dışına gidip oynamak istiyorum' derse bunun da şekli var."

Siyah-beyazlı ekibe yapılacak yeni takviyeler sonunda Mustafa Pektemek ve ya Ömer Şişmanoğlu'nu kiraya vereceklerini dile getiren Fikret Orman, takıma yeni dahil olan Oğuzhan Aydoğan'ın Borussia Dortmund'dan neden gönderildiği ile ilgili de şöyle konuştu: "Manchester United, Pogba'yı niye 120 milyon Euro'ya geri aldıysa biz de Oğuzhan'ı o yüzden aldık."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!