Fikirler rüyalara iskelet olarak girer

Hiç tedbir alınmamasına bakılırsa hiç kimse depremden, kuş gribinden, trafikten korkmuyor gibi. Ama mezarlık denince herkesin kanı donuyor. Oyuncak silahtan korkup, kurşunu önemsememek gibi...

Veya iskelet. İskeletten neden korkulur? Hiç anlamam. Herkeste bir tane yok mu? Ne kötülüğü görüldü? Romatizma hariç!

3-5 film, 7-8 hurafe ve işte size gerilim listesi. Aslında korkunç olan, neden korkacağımıza bile başkalarının karar vermesi.

Mezarlık dediğimiz yer, pek çok insanın en sevdiklerinin bulunduğu ve günün sonunda kameralara verilecek son pozun gerçekleşeceği yer değil mi? Ömrünü bütün yükümüzü taşımakla geçiren iskelete haksızlık yapılmıyor mu?

Neyse biz bu korku figürlerinin rüyalarımızda neleri sembolize ettiğine bakalım.

Rüyanızda gördüğünüz iskelet, korku filmlerindeki anlamlarının aksine, sezgilerinizdeki gelişmeyi, olaylara kapsamlı bakışınızı, düşünce sisteminizdeki yenilenmeyi gösterir.

Kapalı kutudaki iskelet, diğerlerinden sakladığınız sırları ifade eder. Üzerinde çalıştığınız yeni bir proje ya da zihninizde oluşan yeni bir fikirde, rüyalarınızda kendini iskelet olarak yansıtabilir.

Rüyalarda görülen mezar, hem kişideki ölüm korkusunu, hem de kişinin kendinde öldürmeye çalıştığı düşünce ve davranışları sembolize eder. Depresyon ve ümitsizlik belirtisi de olabilir. Rüyada görülen hayaletler de, giderek gerçekleşmesi zor görünen fikirleri, umutsuz beklentileri yansıtır.

Geleneksel yorumda 'Ölülerin ziyareti' anlamına gelir.

Aslında ben, dünyanın her yerinde sokak başlarına bir iskelet yanına da bir ayna konmasından yanayım.

Böylece kendini farklı sanıp dev aynasında görenler aslında 'NE' olduklarını hatırlamış olurlar.

Tema biraz sinir bozucu oldu ama emin olun amaç çok iyi niyetliydi.

Hepinize mutlu, neşeli rüyalar,

Sevgi ile kalın,

Niobe

RÜYA ANALİZLERİ

RUMUZ: E.G

Yeni ayrıldığım kız arkadaşım her gece rüyalarıma giriyor. Rüyamda havuz başındayız. Kız arkadaşım bir adam tarafından kaçmak zorunda bırakılıyor. Koşarken havuz başnda düşüyor. Ben beni terk etmesinden dolayı ona kızgın olmama rağmen ona yardım ediyorum hatta adamı tartaklıyorum. Ve kız arkadaşıma sarılıyorum

YORUM:

Rüyanız ayrıldığınız kız arkadaşınıza olan sevginizin, bağlılığınızın ve koruma duygunuzun ondan ayrı olmanıza rağmen hala sürdüğünü ve onun başına kötü bir şey gelmesinden endişe ettiğinizi gösteriyor. Bu devirde bu güzel duygulara sahipseniz, çok güzel şeylere layıksınız. Artık üzülmeyi bırakıp, rüyalarınızda güzel şeyler hayal edin. 

RUMUZ: RÜYA KRALİÇESİ

Ben rüyamda çok soğuk bir yerde olduğumu gördüm. Buzulların arasındaydım. Birden o buzulların arasında uçmaya başladım. Acayip güzel bir duyguydu. Daha sonra aşağı doğru inişe geçtim. Ama altımda herhangi bir uçak veya başka bir şey yoktu. Ve o soğuk denizin içine daldım. Buzulların üzerine çıplak ayak basmıştım. Evime geldiğimde ayaklarımın altı mosmor olmuştu.

YORUM:

Rüyanız, hassas biri olmanıza rağmen çevrenizdeki kişilerden aynı hassasiyeti göremediğinizi, zaman zaman bu duygusuz ortamdan uzaklaşıp kendinize rahat alanlar yaratmanıza rağmen, bu ortama dönmek ve bu çevreyle ilişkilerinize devam etmek zorunda kalmanızın üzerinizde yarattığı tahribatı gösteriyor.

RÜYA SEMBOLLERİ

KAHVE

Rüyada görülen kahve, sosyal ilişkileri ve dostlarla geliştirilen diyalogları gösterir. İlişkilerin olumlu ya da olumsuz mesajlarını belirleyen faktör, rüya esnasında hissettiğiniz duygulardır. Geleneksel yorumu sağlıklı fiziksel durum şeklindedir. 

BEYAZ BALE PABUCU

Temiz ve zarif bir hayatı sembolize eder. 

PEŞTEMAL

Rüyada görülen peştemal, rahatlama isteğinin simgesidir. Bazen saklanan yasak bir duygusal ilişkiyi de gösterebilir.
Yazarın Tüm Yazıları