Fikir paylaşım gecesi

Güncelleme Tarihi:

Fikir paylaşım gecesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 13:41

Fikir paylaşım gecesi

Haberin Devamı

YUNANİSTAN'ın Sakız Adası Ticaret Odası ve Belediye Başkanlığı, şarap ikramı eşliğinde Yunanistan- Türkiye, Türkiye - Yunanistan işbirliği adına fikir paylaşımı akşamı düzenledi.
Mövenpic Hotel İzmir'de düzenlenen etkinliğe Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Sakız adası Belediye Başkanı Manoli Vournous, Sakız Ticaret Odası Başkanı Yorgos Yorgolois, Sakız Gümrük Müdürü Yalluns Haris, Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın yanı sıra davetliler ve basın mensupları katıldı. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Manoli Vournous, İzmir ile Sakız insanlarının birbirlerini tanıdıklarını ama bu gece ile yakından görüşmek, selamlaşmak istediklerini söyledi. İzmirli'nin Sakız'ı iyi tanıdığını, gidip geldiğini, adalının da İzmir'e gelip gittiğini, bu nedenle birbirlerini iyi tanıdıklarını belirten Vournous, bunun da iki ülke arasındaki işbirliğini gösterdiğini açıkladı.
Başkonsolos Argyro Papoulia ise bu sene çok vize verildiğini ve sezonun en yoğun olduğu dönemde arkadaşlarının izinsiz çalıştığını belirtti. Papoulia, "Ekonomik ve ticari açıdan ilişkilerimiz çok iyi durumda. Sayın Demirtaş ile çok şey konuştuk, konuşuyoruz. Gelecek zamanda da daha çok şey konuşacak, daha çok şey yapacağız" dedi.
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise Başkonsolos Papoulia'ya çok şey borçlu olduklarını söyledi. Sakız gümrüğünün, Sakız polisinin bu güne kadar çok büyük çaba gösterdiğini, çok büyük gemilerin gelmesine karşın İzmirliler'e hızlı geçiş sağladığını söyledi. Demirtaş, "Sevinçle söylüyorum, Travel Turkey'de en çok ilgi gören Sakız standıydı. İzmirliler Sakız'ı çok seviyor. Vize konusunda beklentimiz vardı. Vize uygulaması kalkacaktı ama olmadı. Yine de kapıda vize uygulamasını sürdürdükleri için Yunanistan'ın çok değerli Başkanı Çipras ve yetkililere teşekkür ediyorum. Kış aylarında da kapıda vize uygulamasının devam etmesinin yararlı olacağına inanıyorum" dedi.
Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!