Figen Çiçek'in resim sergisi Expo 2016'da açıldı

Güncelleme Tarihi:

Figen Çiçekin resim sergisi Expo 2016da açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 11:20

Figen Çiçek'in resim sergisi Expo 2016'da açıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - RESSAM Figen Çiçek'in 'Antalya Tarihi ile Buluşuyor' adlı resim sergisi Expo 2016 Antalya Sergi Sanat Binası'nda açıldı.

Kaleiçi ve Yivli Minare gibi Antalya'nın tarihî mekânları ve doğasından aldığı ilhamla beslenerek kendine özgü bir üslupla eserlerini ortaya koyan ressam Figen Çiçek'in 'Antalya Tarihi ile Buluşuyor' adlı resim sergisi açıldı. Sergide akrilik ve yağlı boya tabloların yanı sıra sanatçının kendine özgü bir teknikle mermer tozlarıyla yaptığı 42 çalışma yer alıyor. Çiçek'in atık mermer granülleri ile yaptığı çalışmalarda portakalın kabuk dokusunu hissetmek mümkün. Yaptığı çalışmalarda temel amacının Antalya'nın tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyleyen Çiçek, bu nedenle eserlerinde ağırlıklı olarak kentin tarihi mekânları ve Antalya'nın simgesi olan portakalları kullanıyor. "Sanatseverlerin, Antalya'yı tanımak isteyenlerin, tanıyıp farklı bir gözle bakmak isteyenlerin bu sergiyi görmesini isterim" diyen Çiçek, serginin Expo 2016 Antalya'nın 'Çiçek ve Çocuk' olan temasıyla da örtüştüğünü belirterek şunları söyledi:

"Expo'nun amacı 'çiçek ve çocuk' dolayısıyla doğa. Ben de çalışmalarımda hepsini barındırıyorum aslında. Doğayı anlatıyorum, Antalya'nın sembollerini anlatıyorum ki bana göre en iyi sembolü portakal. Tabi şakayık da çok önemli bir yere sahip. Çocuklar, gençler, doğa severler ve sanat severleri buluşturuyor Expo. Sergimde zaten bunu çağrıştırıyor."

28 Haziran'a kadar açık kalacak sergi 10:00-22:00 saatleri arasında gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!