FIFA'dan Ozan Tufan için 1.2 milyon Euro!

Güncelleme Tarihi:

FIFAdan Ozan Tufan için 1.2 milyon Euro
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 13:01

Fenerbahçe Kulübü, milli takımda sakatlanan ve yaklaşık 1,5-2 ay sahalardan uzak kalması beklenen Ozan Tufan için FIFA'nın Kulüpleri Koruma Programı'ndan yararlanmanın hazırlığını yapıyor. Sarı lacivertliler gerekli başvuruyu yaptıkları taktirde FIFA'dan 800 bin Euro ila 1.2 milyon Euro arasında tazminat alacak.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımımızın, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde İzlanda ile oynadığı maçta Ozan Tufan'ın sakatlanmasının ardından Fenerbahçe harekete geçmeye hazırlanıyor.

Yapılan ilk kontrollerin ardından 1,5-2 ay sahalardan uzak kalması beklenen Ozan Tufan için Fenerbahçe FIFA'ya gitmeyi planlıyor. Sarı-lacivertli ekip 2013 yılında bu yana uygulanan FIFA Kulüpleri Koruma Programı'ndan yararlanacak.

FIFAdan Ozan Tufan için 1.2 milyon Euro
Ozan Tufan, İzlanda maçı sonrası tekerlekli sandalyeyle havalimanına getirilmişti.

FIFA'YA BAŞVURURSA TAZMİNAT ALACAK
Fenerbahçe, Ozan Tufan'ın sahalardan uzak kalması nedeniyle FIFA'ya başvurması halinde Kulüpleri Koruma Programı kapsamında önemli bir miktar tazminat alacak. FIFA, Kulüpleri Koruma Programı'ndaki kurallar gereği bir oyuncu için günlük maksimum (Yaklaşık) 20 bin euro öderken, Fenerbahçe'nin Ozan Tufan'ın 2 ay sahalardan uzak kalması halinde 800 bin Euro ile 1.2 milyon Euro arasında bir ödeme alması bekleniyor.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE REAL MADRID ALMIŞTI
FIFA, Kulüpleri Koruma Programı kapsamında ilk ciddi ödemesini 2013 yılında Real Madrid'e yapmıştı. Milli takımda sakatlanan ve yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalan Marcelo için Real Madrid, FIFA'dan 1 milyon 150 bin euro ödeme almıştı.

KULÜPLERİ KORUMA PROGRAMI NASIL İŞLİYOR?
FIFA, bu uygulaması milli takımlarda uzun süreli sakat oyuncular nedeniyle kulüplerin mağdur edilmemesi için hayata geçirdi. Kulüpleri Koruma Programı'ndan bir kulübün yararlanabilmesi için sakatlnanan oyuncunun en az 28 gün sahalardan uzak kalması gerekiyor. 1 yıldan uzun sakatlıklar için bu uygulama kullanılmazken, FIFA bir oyuncu için kulübüne günlük maksimum 20 bin euro ödüyor. Bu bedel oyuncunun kulüpteki maaşına göre değişiklik gösterebiliyor. (sporx)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!