Fidye baskını

Güncelleme Tarihi:

Fidye baskını
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 21:12

Iraklı İngiliz vatandaşı petrolcü Hafedh Hussain (58) ve Iraklı işadamı Saad Abed Jasm (64) iş görüşmesi için İstanbul’a çağrıldı.

Haberin Devamı

Hafedh Hussain’in ailesi, 15 Nisan günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak, petrol ve inşaat işi yapan Hassain’in İstanbul’da kaçırıldığını, kendilerinden 2 milyon 100 bin dolar fidye istendiğini, kaçıranların fidyenin ödenmemesi halinde işadamını öldüreceklerini söylediklerini belirtti. Aile, Hussain’in yanında bulunan işadamı Prof.Dr. Saad Abed Jasm’ın da kaçırıldığını öğrendiklerini söyledi. Aile, fidyecilerin ilk aşamada istediği 100 bin doları Bağdat’ta bir döviz bürosuna yatırdı.

Fidye baskını

Polis, 13 Nisan’da Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen işadamlarının Taksim’de bir otele yerleştiklerini, bir gün sonra otelden çıkan işadamlarının, bir kişiyle Fatih’e gittiklerini belirledi. Polisin bulduğu taksici işadamlarını bıraktığı yeri söyledi. Rehinelerin tutulduğu Fatih’teki ev belirlenerek baskın düzenlendi. Evde elleri ve ayakları bağlı olarak tutulan Hafedh Hussain ve Prof. Dr.Saad Abed Jasm kurtarıldı. Evde rehinelerin başında bekleyen Mısırlı Khaled Ahmed (30) ile Iraklı Rabah Abood (37) yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonun Irak ayağında ise paranın gönderildiği döviz bürosunun sahibinin de arasında bulunduğu 4 kişi Bağdat’ta yakalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!