FIBA 2010 yaklaşıyor

Güncelleme Tarihi:

FIBA 2010 yaklaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 13:55

Türkiye'nin 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın kura çekimi, 15 Aralık Salı günü yapılacak.

Haberin Devamı

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'de  gerçekleştirilecek büyük organizasyonun kura çekiminin, 15 Aralık Salı günü  gerçekleştirileceği bildirildi.

Çırağan Kempinski Otel'de gerçekleştirilecek kura çekimine, şampiyonaya  katılacak ülkelerin temsilcileri, yıldız oyuncuları, antrenörleri katılacak.
Yapılan açıklamada, katılması belli olan 20 takımın yanında Wildcard  alacak 4 takımın, 13 Aralık Pazar günü Uluslararası Basketbol Federasyonları  Birliği'nin (FIBA) Genel Kurul Toplantısı sonunda açıklanacağı kaydedildi.

24 TAKIM TORBADA YER ALACAK

Dünya basketbolunun kalbinin atacağı şampiyona için 24 takım kura çekimi  için torbaya girecek.

Şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra dünya basketbolun merkez ülkesi olan  ABD, son organizasyonda şampiyon olan İspanya ile Angola, Kanada, Yunanistan,  Yeni Zelanda, Arjantin, Çin, İran, Porto, Riko, Tunus, Avustralya, Hırvatistan,  Fildişi Sahili, Sırbistan, Brezilya, Fransa, Ürdün, Slovenya ve Wildcard'dan  belirlenecek 4 ülke mücadele edecek.

Bu arada kura çekiminin canlı olarak “turkey2010.fiba.com”dan da canlı  olarak takip edilebileceği açıklandı.

Haberin Devamı

MÜSABAKA FORMATI

İstanbul'da gerçekleştirilecek kura çekiminin ardından katılımcı 24 ülke,  6 takımlı 4 gruba ayrılacaklar. Her takım grubundaki diğer 5 takım ile ilk tur  maçlarını tamamlayacak ve gruplarını ilk dört sırada bitiren ekipler, Sekizli  Final'e yükselecek. Bu aşamadan sonra şampiyona standart “knock-out” formatında  devam edecek.

28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında Türkiye'de  gerçekleştirilecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'na Ankara, Kayseri, İstanbul ve  İzmir şehirleri ev sahipliği yapacak.

İLK ŞAMPİYONA 1950 YILINDA YAPILDI

Her dört yılda bir gerçekleştirilen FIBA Dünya Şampiyonası'nın ilki 1950  yılında Arjantin'de düzenlenirken, 16'ncısı da gelecek yıl Türkiye'de organize  edilecek.

Şampiyona tarihinde şu ana kadar 7 takım Dünya Şampiyonluğu unvanını  kazandı. Madalya sıralamasında Sovyetler Birliği, Yugoslavya ve ABD üçer kez  kazandıkları altın madalya ile ilk sırada yer alırken, İspanya da Türkiye'ye,  2006 yılında Japonya'da kazandığı altın madalya ile son şampiyon unvanı ile  gelecek. FIBA'nın dünya sıralamasında ise ilk sırada Arjantin yer alıyor.

Öte yandan, 2010 FIBA Dünya Şampiyonu, 2012 yılında Londra'da  gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları'na da direkt olarak katılım hakkı elde  edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!