FIA çevreci motorlar istiyor

Güncelleme Tarihi:

FIA çevreci motorlar istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2010 17:26

FIA, 2013'ten itibaren kullanılacak yeni motorların daha çevreci bir teknolojiye sahip olmasını istiyor.

Formula 1 takımları şu an iki sezon sonra hayata geçirilecek olan yeni motor kuralları konusunda bir mutabakata varmaya çalışıyorlar. Takımların üzerinde yoğunlaştıkları tercih ise 1.5 litre, KERS teknolojisinin yer alacağı turboşarjlı motorlar.

Federasyon bir taraftan kapasitesi küçük, yakıt etkinliği yüksek motorlara destek verirken, bir taraftan da F1'in daha çevreci bir spor olması hedefi çerçevesinde, kural değişikliklerinin yakıt tasarrufunu sağlamasını umuyor.

FIA'nın motor ünitesi ve elektroniklerden sorumlu direktörü Gilles Simon yaptığı açıklamada, "Yakıt etkinliği konusunda yol kat etmeye çalışmalıyız. Bir yarış mühendisi olarak, bana maksimum yakıt verilmiş olsa, ben de pilota mümkün olan maksimum beygir gücünü veremey çalışırım, elimden geldiğince motoru en etkin şekilde kullanırım" diye konuştu.

Bu yüzden yeni düzenlemelerde motorun küçük tutulmasından yana olduklarını ifade eden Simon, F1 düzenlemelerindeki değişikliklerin, otomobil endüstrisinin yöneldiği istikamette gerçekleştirilmesinin hayati derecede önemli olduğuna da dikkat çekti.

In Motion dergisine konuşan Simon, "Yol araçlarının önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde hangi noktada olacaklarını bilmek isteriz. Buna göre üç yıl sonrası için yeni düzenlemeleler yapacağız. Tabi bu zor bir süreç, çünkü kendi görüşlerimizi takımlara empoze etmek istemiyoruz. Üreticilerin uygun görüşmelerine ihtiyacımız var" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!