Fevzi Çakmak'a tapu müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Fevzi Çakmaka tapu müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 11:23

Fevzi Çakmak'a tapu müjdesi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde okul, yol ve park alanında gecekondusu olan 700'e yakın hak sahibine tapularını verileceğini söyledi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018'in ilk mahalle ziyaretini yaptığı Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerine tapu tahsisi müjdesi verdi. 2/B şerhinin ortadan kalkmasıyla Fevzi Çakmak Mahallesi'nde; okul, park ve yol imar parsellerinde kalan yaklaşık 700'e yakın gecekondunun 30 yıldır devam eden tapu sorununun çözümünün önü açıldı. Başkan Hakan Tütüncü, 2/B engelinin kalkmasının ardından gecekonduların tapu sorununu çözme talimatı vererek 2018 yılı başında hak sahiplerine tapu tahsisi yapılacağını açıkladı. Belediyenin ilgili birimleri de kamusal hizmet alanında bulunan gecekonduların tapu sorununun, gecekondu kanunu kapsamında en yakın yerden arsa tahsisi yapılarak çözümüne yönelik çalışma yaptı.
MECLİS SÜRECİ TAMAMLANDI
Kepez Belediye Meclisi de bu çalışma kapsamında Fevzi Çakmak Mahallesi'nde, kamusal hizmet alanında gecekondusu bulunan ve hak sahipliliği tespit edilen vatandaşlara tapu tahsisi yapılmasına ilişkin ilk kararını Eylül 2017'de aldı. Ekim, kasım ve aralık aylarındaki toplantılarda alınan kararlarla; Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 700'e yakın vatandaşa tapu tahsisi yapılmasıyla ilgili meclis süreci tamamlandı.
Kepez Belediye Encümeni'nin ve İlçe Tapu Müdürlüğü'nün tescil işlemlerinin ardından gelecek haftalarda 700 hak sahibine 30 yıla yakın bekledikleri tapuları verilmeye başlanılacak.
'MAHALLEYİ ZİYARET ETTİ, MÜJDEYİ VERDİ'
Mahalleyi ziyaret eden Belediye Başkanı Hakan Tütüncü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fevzi Çakmak Mahallesi'ne verdiğimiz tapulama sözünü vakti gelmeden tuttuk. 2017 Eylül ayından itibaren tapu tahsis işlemini başlattık. Fevzi Çakmak Mahallesi'nin uzun yıllar süren 2B, Hazine arazileri, Vakıf arazileri takası sorunları vardı. Bu sorunları çözdük. Vatandaşlarımız için çok daha uygun şartlara ve avantajlara sahip imar planı oluşturduk. Avantajlı imar planı istikametinde şimdi vatandaşlarımız tapularını alıyor" dedi.
'MAHALLELERİ YÜZ AKLIĞIYLA ZİYARET EDİYORUZ'
Başkan Tütüncü, mahalleleri yüz aklığı ile ziyaret ettiğini belirterek, "Verdiğimiz sözleri  yerine getiriyoruz. 2017 Kepez için önemli ve büyük rekorların yılı oldu. 2018'de daha büyük hedeflere yürüyeceğiz. Fevzi Çakmak Mahallesi'ne yaşatmış olduğumuz mutluluk aslında 2017'nin bereketli bir yıl olduğunun kanıtıdır. Tapuların hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Çok yakında mahallenin hem binaları hem de görüntüsü çok değişecek. Mahalle sakinleri uzun yıllardır bekledikleri şehircilik alanındaki güzelliğe kavuşmuş olacak."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!