Gülen'in kritik birimi... Şifre: 'Dayının akrabaları geldi'

Güncelleme Tarihi:

Gülenin kritik birimi... Şifre: Dayının akrabaları geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 14:15

FETÖ’nün emniyetteki “Mahrem” yapılanmasına ilişkin 198 kişi hakkındaki iddianame düzenlendi. İddianameye göre Fetullah Gülen'in en çok değer verdiği birim 'mahrem' yapılanmasıydı. Mahrem birimlerde yer alan örgüt elemanları Pensilvanya’ya örgüt lideri Fetullah Gülen ile görüşmeye gittiklerinde dahi açık kimliklerini gizlediler ve kendilerini “Dayının akrabaları geldi” şeklinde tanıttılar.

Haberin Devamı

FETÖ’nün emniyetteki “Mahrem” yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmalardan ilki tamamlandı. 198 “Mahrem İmam” hakkında iddianame düzenlendi.

Gülenin kritik birimi... Şifre: Dayının akrabaları geldi
İddianamede mahrem biriminin örgüt lideri Fetullah Gülen’in en değer verdiği birim olduğu ve örgütün asıl gücünü bu birimden aldığı belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, örgütün mahrem işleri ile ilgilenen “Özel Hizmetler Birimi” bulunduğu ve bu birimin örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmemesi için tamamen bağımsız çalıştığı belirtildi. 
 
GÜLEN’İN EN ÇOK DEĞER VERDİĞİ BİRİM
 
Özel Hizmet Birimi’nin örgüt lideri Fetullah Gülen’in en çok değer verdiği ve önemsediği birim olduğu anlatılan iddianamede, “Bu birim en geniş şekilde yargı, emniyet, mülkiye, TSK, MİT ve Milliği Eğitim imamlarından oluşmaktadır. Örgüt asıl gücünü özel hizmet biriminden almaktadır. Ülkede yürütülen operasyonla başta olmak üzere hemen hemen tüm faaliyetler bu birimler aracılığıyla yapılmaktadır” ifadeleri kullanıldı. 
 
ŞİFRE: “DAYININ AKRABALARI GELDİ”
 
Mahrem birimlerde yer alan örgüt elemanlarının Pensilvanya’ya örgüt lideri Fetullah Gülen ile görüşmeye gittiklerinde dahi açık kimliklerini gizledikleri ve kendilerini “Dayının akrabaları geldi” şeklinde tanıttıkları iddianamede anlatıldı. Ayrıca Gülen ile görüşmeye giden bu kişilerin tedbir amaçlı “Esnaf” olarak tanıtıldıkları da iddianamede belirtildi. 
 
MALİ ŞUBE; “MATEMATİK”, TERÖR ŞUBE’YE “TARİH” KODU
 
İddianamede itirafçı olan bir şüphelini ifadesine de yer verildi. İfadesinde örgütün emniyet birimlerine de kod ad taktığını anlatan şüpheli Ö.D; Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne; Tarih, İstihbarat Şube’ye; İngilizce, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne; Organik Kimya, Mali Şube’ye; Matematik, Özel Harekat’a; Spor vs. gibi isimler takıldığını anlattı. 
 
İddianamede ayrıca “Mahrem İmamlar” soruşturmasının başlamasına sebep olan gizli tanık ifadesine de yer verildi.  Örgütün “Mahrem” nitelikteki emniyet teşkilatı yapılanmasında üst düzel görev üstlendiği belirtilen gizli tanık Garson’un Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek açıklama yapmak istediğini söylediği belirtildi. 
 
GİZLİ TANIK 4700 MAHREM İMAMIN İSMİNİ VERDİ
 
Gizli tanığın savcılığa ifade vermek için gittiği sırada örgüte ilişkin birçok bilgi içeren 2 adet Micro SD kartve bir adet cep telefonu teslim ettiği anlatıldı. Gizli tanık Garson ifadesinde ise, kartlarda yaklaşık olarak 4700 örgüt mensubunun bilgisi olduğunu belirterek FETÖ’nün emniyet teşkilatındaki en üst düzey sorumlularının da ismini ifadesinde söyledi. Gizli tanık Garson il il emniyet teşkilatındaki üst düzey FETÖ sorumlularının da ismini ifadesinde verdi. 

Haberin Devamı

17-25 ARALIK’TAN SONRA ÖRGÜTTEN KOPAN POLİSLERİ DE FİŞLEMİŞLER

Haberin Devamı

 Savcılığa ifade veren gizli tanık örgütün, “Güncel Lise Kitabı” başlıklı bir dosyada Türkiye’de görev yapan tüm polis memurlarının fişlendiğini de anlattı. Bu dosyada polis memurlarının eşlerinin de fişlendiği ortaya çıktı. Ayrıca örgütün 17-25 Aralık soruşturmalarından sonra örgütten kopan polisleri de fişlediği, örgüte geri kazandırılabilecek kişilerin de ayrıca fişlendiği gizli tanık ifadesinde yer aldı. 
 

Gülenin kritik birimi... Şifre: Dayının akrabaları geldi

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!