Fetullah Gülen'in iadesinde kritik hafta

Güncelleme Tarihi:

Fetullah Gülenin iadesinde kritik hafta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 08:11

Bu hafta ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaretler gerçekleşecek. Başkan Yardımcısı Biden'ın yarın yapacağı ziyaret öncesi ABD Adalet ve Dışişleri bakanlığı yetkilileri Ankara'ya geldi. Tüm görüşmelerin ortak konusu ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi.

Haberin Devamı

Fethullah Gülen'in iadesi konusunda kritik bir haftaya girildi... ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ziyareti öncesinde bir heyet de dün akşam saatlerinde Ankara'ya geldi.

ABD Adalet ve Dışişleri bakanlıklarından 4 yetkilinin yer aldığı heyetin temasları bugün günü başlayacak. Başkentte 2 gün kalacak heyet, Adalet Bakanlığı yetkilileri ile görüşecek.

Heyet çalışmalarını tamamlayıp Ankara'dan ayrıldıktan sonra, Gülen'in iade sürecini görüşmek için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'ye gidecek.

BIDEN YARIN GELİYOR

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da çarşamba günü Ankara'ya gelecek. Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelecek. Bu görüşmelerde de ana gündem başlığı, Gülen'in iade talebi olacak. Türkiye, Gülen'in iadesi konusunda ABD'ye 85 koli dosya gönderdi. Ayrıca, ABD'den Gülen için acil tutuklama ve iade talebinde bulunuldu. Bu talepler, devletin zirvesi tarafından da Joe Biden'a iletilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!