'FETÖ'nün flaş belleği imha edildi'

Güncelleme Tarihi:

FETÖnün flaş belleği imha edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 00:09

CHP Milletvekili Tuncay Özkan, 2007’de kendisine verilen, “TSK’da FETÖ’cülerin listesi”nin olduğu, incelenmesi için teslim ettikten sonra dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda olan ve şu an darbe girişiminden tutuklu bulunan Akın Öztürk’ün de içinde bulunduğu bir grup tarafından imha edilen flash belleğin bir kopyasını, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi. Özkan, “Bu engellenebilir sürecin nasıl engellenmediğinin bir örneği” derken konuyla ilgili açıklama CHP Lideri’nden geldi:

Haberin Devamı

Tuncay Özkan henüz milletvekili değilken, birisi gelir bir flash disk verir. ‘Flash diskte, TSK’da FETÖ yapılanmasının bütün ayrıntıları var’ der. Özkan bunu teslim eder. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda Güneş Çalışma Grubu oluşturulur incelemek üzere. İki yıl sonra, bu flash diskteki bilgiler bir dosyaya aktarılır ve dosya kapatılır. Dosyayı kapatan 5 subaydan 3’ü şu anda hapiste, birisi de Akın Öztürk. O bilgiler ciddiye alınsaydı, bugün ne 250 şehidimiz, ne de 2 bin 193 gazimiz olacaktı.” 

BAŞBUĞ: O DİSKLE İLGİLİ DOSYAYI KAPATAN KİŞİ AKIN ÖZTÜRK'TÜR
CHP’li Tuncay Özkan, flash belleğin orijinalini dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ’a verdiğini söyleyince Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer açıklama yaptı: “1. Tuncay Özkan 2007 yılında bir flash belleği dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ’a teslim etmiştir. 2. Karargahtaki ön incelemede bellekteki bilgilerin Hava Kuvvetleri personeline ait olduğu görülmüştür. 3. Genelkurmay Başkanlığı’na bilgi sunularak vakit geçirmeksizin flash belleğin incelenmek üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığına gönderilmesi sağlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!