FETÖ’nün eğitim birimi sorumlusu tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

FETÖ’nün eğitim birimi sorumlusu tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 22:14

Yargının sivil imamlarını tespit etmeye yönelik Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz tarafından sürdürülen soruşturmada FETÖ’nün ‘eğitim birimi’ sorumlusu olduğu belirlenen tıp doktoru Osman Sayın, 13 Temmuz’da tutuklandı.

Haberin Devamı

Savcı Tamöz, sorguda Sayın’a ByLock yazışmalarını okuduktan sonra “Örgütün yargı içerisinde oluşturduğu ‘eğitim birimi’ sorumlusu olduğunuz ve bu kapsamda kendisinden yaşça ve makam mevki olarak yüksek olan hâkim ve savcıların size hitap ederken ‘abi ve patron’ olarak nitelendirdiği ve sizin de bu kişilere talimatlar verdiğiniz görülmektedir. Bu göreve sizi kim getirdi?” sorusunu yöneltti. Sayın, soruyu “Suçlamaları kabul etmiyorum. Soruya cevap vermek istemiyorum” diye yanıtladı.

‘TANIMIYORUM SAVUNMASI’

Eski Danıştay tetkik hâkimi ve örgüt üyesi olduğu iddia edilen Ali Uluçay ile yaptığı ByLock görüşmeleri sorulunca da Sayın, “Bu görüşmeyi hatırlamıyorum” yanıtını verdi. Sayın, FETÖ /PDY’nin ‘gaybubet birimi’ sorumlusu Levent Özgüzel’i ByLock rehberine ‘Emirhan abi’ olarak kaydetmesiyle ilgili bir soruya da “Bu kişiyi tanımıyorum” diye yanıt verdi. Sayın’ın eşi eski Danıştay tetkik hâkimi Havva Sayın’ın da örgüt üyeliği suçlamasıyla hakkında dava açıldığı bildirildi. ‘Eğitim Birimi’ “Örgüt içinde yer alan yargı mensuplarının çocukları ile eğitim konusunda ilgilenmek amacıyla oluşturulan birim” olarak biliniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!