FETÖ'den yargılanan eski MOBESKO başkanı iddiaları kabul etmedi

Güncelleme Tarihi:

FETÖden yargılanan eski MOBESKO başkanı iddiaları kabul etmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 12:11

FETÖ'den yargılanan eski MOBESKO başkanı iddiaları kabul etmedi

Haberin Devamı

Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan eski Dayanıklı Tüketim Malları ve Mobilyacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (MOBESKO) Başkanı Ramazan Baştürk, terör örgütüne destek olduğu iddialarını kabul etmedi.

İzmit'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan eski MOBESKO Başkanı işadamı Ramazan Baştürk'ün bugün Kocaeli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Terör örgütü üyeliği ve Terörün Finansal Kaynağının Önlenmesi Kanununa Muhalefet suçlaması ile yargılanan Ramazan Baştürk, FETÖ üyesi olmakla suçlanan kişilerle yaptığı görüşmelerin tamamının iş nedeniyle olduğunu belirterek, "A.K., 40 yıldır somyaların iskeletini yapan firmanın sahibidir. Bu nedenle kendisiyle sürekli iş nedeniyle görüşmekteyim. Bank Asya'ya da talimatla para yatırmam söz konusu değildir. Bank Asya'da şahsım adına hesap vardır, ancak bu sadece müşterilerden para tahsil etmek için kullanılmıştır. 5 yıl içerisinde sadece bir kez Bank Asya'ya gittim. Oraya sürekli olarak yatan para da bizim mülkümüzden gelen kira parasıdır. M.G. ile de sadece 10 saniyelik bir konuşmam mevcuttur. Eğer ben terör örgütüne üye olsam sadece iki kişi ile irtibatım olmazdı" dedi.

Baştürk uzun yıllardır ticaretle uğraştıklarını belirterek, "Benim bu örgütle irtibatım yoktur. Gizli tanık ben ve birkaç kişinin Kocaeli Ticaret Odası eski Başkanı Murat Özdağ'ın seçilmesini sağladıklarımı söylemiş. Ancak ben seçimlerde kendisinin karşısında yer aldım. Özdağ ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan ve karşısında duran birisiyim. Bu tanık yalan söylemektedir. Ayrıca dosyaya giren isimlerin bir çoğunu da tanımıyorum. Bu nedenle de üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. 2012 yılında KASİAD'tan ayrıldım. Çünkü dernek yönetimi Kocaeli Ticaret Odası seçimlerinde taraf olarak Murat Özdağ'ı desteklemek istediler, ancak buna karşı çıktım. Bu nedenle de derneğin üyeliğinden istifa ettim. Fas'a gittim, o da Kocaeli Valiliği tarafından organize edildi. Hatta birçok protokol üyesi de bu geziye katıldı. Bir de Bosna'ya gittim, o da tamamen iş adamlarıyla olan bir iş gezisiydi. 2011 yılında M.T, A.D. ve M.G. ile Bağdat'a gittik. Kerkük'te polis bizim yolumuzu kesti. Erbil'de bir Türk okulunda 2 saat kaldık. M.G. götürdü bizi, birileri araya girdi ve Bağdat'a gittik. O Türk okulunun bu terör örgütü ile bağlantılı olduğunu tahmin ediyordum. Ben görev yaptığım her yerde ya birinci ya da ikinci adam oldum. Ben Zaman gazetesine abone olmadım" diyerek kendini savundu.

Bylock kullanmadığı tespit edilen Ramazan Baştürk hakkında Bank Asya hesap hareketlerinin incelenmesi ve tanıkların yeniden dinlenmesi istemi ile tutukluk halinin devamına karar verildi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!