FETÖ'den tutuklanan Bursa eski Emniyet Müdürü'nün yargılanmasına başlandı

Güncelleme Tarihi:

FETÖden tutuklanan Bursa eski Emniyet Müdürünün yargılanmasına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 21:30

FETÖ'den tutuklanan Bursa eski Emniyet Müdürü'nün yargılanmasına başlandı

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA) - BURSA’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan Bursa eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar ve İl Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu, toplam 8 sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyeti, geç başlayan duruşmada iddianameyi okuduktan sonra duruşmayı yarına ertelendi. 
Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bursa eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar ve Bursa Vergi Dairesi eski Başkanı İİbrahim Saydam’ın da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden Ali Osman Kahya, Atilla Gülsar, İbrahim Saydam, Faruk Öztürk ve Yusuf Ziya Leventoğlu tutuklandı.
Savcılık soruşturması sonunda tutuklu sanıklarla birlikte Kemal Bayraktar, Ahmet Münir Acar ve Yüksel Yaşar hakkında Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'örgüte finansman sağlamak' suçundan 35'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına bugün saat 20.00'de başlandı. Kocaeli Kandıra T Tıpı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ali Osman Kahya, Atilla Gülsar ve İbrahim Saydam ile Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Faruk Öztürk ve Yusuf Ziya Leventoğlu, ve tutuksuz sanıklar duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyeti, kimlik tesbiti ve iddianamenin okunmasının ardından duruşmayı yarına erteledi.
Bursa E Tipi Cezaevi'ne götürülen sanıklar, yarın yapılacak duruşmada hazır bulundurulacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!