FETÖ'den kapanan okul Uşak Lisesi oldu

Güncelleme Tarihi:

FETÖden kapanan okul Uşak Lisesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 16:23

FETÖ'den kapanan okul Uşak Lisesi oldu

Haberin Devamı

UŞAK'ta, darbe girişiminin ardından geçen yıl 23 Temmuz'da, OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle kapatılan Uşak-İzmir karayolunda bulunan Özel Üftade Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilerek Uşak Lisesi olarak hizmet vermeye başladı. Uşak Belediyesi'nin mega projeleri arasında yer alan 'Kent Park' projesi kapsamında boşaltılan Uşak Lisesi, belediye işçileri tarafından kapatılan Özel Üftade Koleji'ne taşındı.

Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan'ın mega projesi olan 'Kent Park' projesi kapsamında, 2 yıl önce ocak ayında, Meteoroloji İl Binası yıkılmıştı. Ardından boşaltılan adliye binasını yıkan belediye, bu yıl içinde ilk olarak Uşak Endüstri Meslek ve Anadolu Kız Meslek Liselerini boşaltarak yeni yapılan okullar kompleksine taşıdı. 110 bin metrekare alanı kapsayan 'Kent Park' projesi kapsamında, son olarak Uşak Lisesi'ni boşaltan belediye ekipleri, okul demirbaşlarını kapatılan Özel Üftade Koleji'ne taşıdı. Uşak Lisesi yeni eğitim öğretim sezonuna yeni binasında girecek. Şehirde yetersiz kalan sosyal alanları şekillendiren ve çevre düzenlemeleri ile örnek iller arasına getiren Uşak Belediyesi, projeyle şehrin dokusunu değiştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakından takip ettiği proje kapsamında bölgedeki okulları yeni binalarına taşıdıklarını ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan,

"Daha önce hayır, bağış ve himmet adı altında toplanan paralarla Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yaptırılan paralı okul, şimdi milletin faydalanacağı ücretsiz bir devlet okulu olarak hizmet verecek. Uşak Lisesi yeni okulunda faaliyetlerini sürdürecek. Uşak Lisesi'nin taşındığı yeni okul sınıfları, spor salonu, yemekhanesi ve yurduyla uygun bir hale getirildi. Uşak Belediyesi olarak proje kapsamında bölgedeki okulun taşınma konusuna yardımcı oluyoruz. Bölgedeki okullarımızın taşınma işlemi ile birlikte artık Kent Meydanı projemize adım adım ilerliyoruz" dedi.

BİR YIL SONRA MEYDAN ORTAYA ÇIKACAK

Kent Park Projesi kapsamında yeni bir meydanın bir yıl içinde ortaya çıkacağını ifade eden Başkan Cahan, "Kent Park, Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük destekleri ile Uşak'a söz verilen bir projedir. 110 bin metrekare alanı kapsayan proje kapsamında bölgede eskiyen binalarımızı tek tek ortadan kaldırarak çevre düzenlemesi ile meydanı ortaya çıkarmaya başlayacağız. Alanı spor tesisleri, yürüyüş yolları, su oyunlarının ve görsel güzelliklerin olduğu bir meydan haline getireceğiz. Şehrimiz önümüzdeki yaz dönemine kadar güzel bir meydana kavuşacak" diye konuştu.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!