FETÖ'den gözaltına alınan havacı askerler adliyede

Güncelleme Tarihi:

FETÖden gözaltına alınan havacı askerler adliyede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 11:24

FETÖ'den gözaltına alınan havacı askerler adliyede

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR, (DHA) - ESKİŞEHİR merkezli İstanbul, Ankara, İzmir ve Kütahya'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli aralarında subayların da bulunduğu 28 personel, adliyeye sevk edildi.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri geçen 4 Ekim'de İstanbul, Ankara, İzmir, Kütahya ve Eskişehir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın çeşitli birimlerinde görev yapan aralarında albay, binbaşı, yüzbaşı, teğmen, astsubay ve uzman çavuş ile sivil personelin bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.
1 KİŞİ GÖZALTINDA İNTİHAR ETTİ
Şüpheliler arasında bulunan Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Önder Irmak geçen 8 Ekim'de Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki hizmet binasındaki nezarethane yanındaki tuvalette kimyasal temizlik maddesi içerek intihar etti. Şüphelilerden 7'si de Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan 28 şüpheli de bu sabah polisler tarafında adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!