FETÖ sanıklarına ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

FETÖ sanıklarına ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 12:39

FETÖ sanıklarına ceza yağdı

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ / KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan 8'i tutuklu 1'si tutuksuz 9 sanık, 7.5 yıl ile 3 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı
KHK ile kapatılan dershanelerde çalıştığı belirtilen ve bu nedenle FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Abdulkadir Çelik, Hüseyin Arı, Nihat Gündoğan, Sinan Yıldırım, Orhan Kayaoğlu, Tahsin Soytürk, Mustafa Doğanbaş ve Süleyman Ceviz, tutuksuz sanık Münir Demirezen'in yargılandığı davada sanıklar, yöneltilen terör örgütü üyeliği suçlamalarını kabul etmeyip, tahliyelerini istedi. Örgütün kriptolu iletişim programı ByLock'u kullanmadıklarını belirten sanıklar, 10 aydır cezaevinde bulunduklarını ifade ettiler.
Mahkeme sonunda tutuklu sanıklardan Abdulkadir Çelik, Hüseyin Arı, Orhan Kayaoğlu, Tahsin Soytürk, Mustafa Doğanbaş ve Süleyman Ceviz'e 'Silahlı Terör örgütü üyeliği' suçundan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verildi. Tutuklu diğer sanıklar Nihat Gündoğan ve Sinan Yıldırım'a ise örgüt ağabeyliği suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan Münir Demirezen'e de örgüt propagandası suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!