FETÖ sanığı: Hayatımız felakete döndü

Güncelleme Tarihi:

FETÖ sanığı: Hayatımız felakete döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 12:41

FETÖ sanığı: Hayatımız felakete döndü

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ'de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve açılan davanın ilk duruşmasına çıkan memur Mustafa Uz, "Hayatımız felakete döndü, darbe girişimi beni ve tutuklu eşimi mağdur etti" dedi.
FETÖ soruşturması kapsamında örgütün iletişim programı olan ByLock'u kullandığı öne sürülen Kayseri Denetimli Serbestlik Yasası Bürosu'nda memur olan Mustafa Uz, terör örgütü üyeliği suçundan hakim karşısına çıktı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Mustafa Uz, yaptığı savunmasında, "Darbeyi lanetliyorum. ByLock programının çıktığı telefon bana ait değildir. Benim üç oğlum var, oğullarımdan birinin adı kayınbabamın isteği ile Fethullah idi, ancak darbe teşebbüsünden sonra Fatih olarak değiştirdik. Kayseri'deki memurluk hayatımdan önce Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Gülen Cemaati'ne hizmet eden dershanelerde kişisel gelişim uzmanı olarak çalıştım. Çalıştığım bu dönemlerde sigortamı bile yapmamışlar. Şartlarını kabul etmeyip ayrıldığım için, izinsiz memur olduğum için hain ilan edildim" dedi.
17-25 Aralık'tan sonra Gülen Cemati'nden uzaklaşmaya çalıştığını söyleyen Uz gözyaşları içerisinde "Eşim de Gülen Cemaati okullarından birinde çalışıyordu. Kendisinin işten çıkması ve otizm hastası çocuklarımıza bakması için mücadele ettim. Kendisi işten çıktı ancak bir süre sonra o da Turgutlu'da ByLock kullanıcısı olduğu iddiasıyla tutuklandı. Eşimle ve çocuklarımla görüşemiyorum. Psikolojik sorunlarım başladı. Engelli çocuklarım var" diye konuştu.
Mahkeme, örgütün iletişim programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklanan Mustafa Uz'un telefonun sözleşme tutanaklarını ve tutanaktaki imzaların karşılaştırılması için bilirkişiden telefon kayıt sözleşme raporu istenmesi üzerine davayı 19 Ocak'a erteledi.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!