FETÖ sanığı emniyet amirine ev hapsi

Güncelleme Tarihi:

FETÖ sanığı emniyet amirine ev hapsi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 15:29

FETÖ sanığı emniyet amirine ev hapsi

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN/EDİRNE,(DHA)- EDİRNE'de hakkında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla dava açılan Süloğlu İlçesi eski Emniyet Amiri Doğan Çelik, yargılandığı ilk duruşmada ev hapsi kararıyla tahliye edildi. Çelik'in açığa alınıp tutuksuz yargılanan emniyet amiri  eşi Rüksan Çelik ise suçlamaları kabul etmeyerek, ByLock kullanıp kullanmadığının tespiti için mahkemeden bilirkişi talep etti.
Edirne'de,  FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuklanan Süloğlu İlçesi eski Emniyet Amiri Doğan Çelik ile tutuksuz yargılanan Emniyet Amiri eşi Rüksan Çelik'in yargılanmasına Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanık Çelik, video konferans sistemi (SEGBİS) ile Kocaeli'ndeki F Tipi Cezaevi'nden bağlanırken, eşi ise duruşma salonuna geldi. Mahkemede savunmasını yapan Rüksan Çelik, 15 Temmuz günü 7 polisle vilayeti koruma görevi olduğunu ifade ederek, "Darbeciler oraya gelseydi silahlı çatışmaya biz girecektik. Birçok erkek emniyet amiri bulunurken, tek kadın emniyet amiri olarak bana görev vermeleri, bana güvendiklerini göstermez mi? Ben terör örgütü üyesiysem vilayet gibi stratejik bir yeri koruma görevi neden bana verildi? Bu görevden üç gün sonra açığa alındım. Birkaç gün sonra da eşim ihraç edildi. İddianamede yer alan 1-20 Temmuz 2016 tarihleri arasında telefon görüşmesi yaptığım kişiler emniyette görev yapan arkadaşlarımdır. Ben de eşim de emniyet amiri olduğumuz için birimize ulaşamadıkları zaman diğerimizi ararlardı. Onlarla suç işlemek amaçlı bir görüşmem olmamıştır" dedi.
FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün şifreli haberleşme programı olan 'ByLock'u kullanmadığını kaydeden Rüksan Çelik, mahkemeden buna ilişkin bilirkişi talebinde bulunarak, "ByLock aramalarda ele geçirilen ve halen emniyette bulunan telefonda çıkmadı. ByLock kullanmadım. Kullandığımı iddia ettikleri telefon da bulunamadı. Mahkemeden ByLock kullanımına dair bilirkişiden rapor alınmasını, soruşturma ve suç tarihinin tespit edilmesini talep ediyorum" diye konuştu.
Mahkemede savunma yapan tutuklu sanık Süloğlu eski Emniyet AImiri Doğan Çelik,  duruşmalara bizzat katılma talebi içeren dilekçesinin dikkate alınmadığını öne sürdü. Doğan Çelik, "Uzun süredir tutukluyum, bugüne kadar hiçbir tutukluluğa itiraz etmedim. Psikolojik olarak zor durumdayım. 16 kişilik koğuşta 27 kişi kalıyoruz. Ben bu şartlarda savunmamı hazırladım. Mahkemeye bizzat katılmak için dilekçe verdim. Dilekçelerim kale alınmadı. 15 Temmuz gecesi Süloğlu İlçe Emniyet Amiri olarak görev yapıyordum. Lalapaşa İlçe Emniyeti’ne de vekaleten bakıyordum. Ben bu duruşmalara bizzat katılmak istiyorum. Bunun için tahliyemi talep ediyorum. Gerekirse haftanın 7 günü adli kontrol talep ediyorum. En azından Edirne Cezaevi’ne naklimi talep ediyorum" dedi.
EV HAPSİYLE TAHLİYE
Mahkeme heyeti savunmaların ardından tutuklu yargılanan eski Emniyet Amiri Doğan Çelik'in ileride suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak ev hapsiyle (konutunu terk etmemek) tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!