FETÖ sanığı avukatların yargılanması sürüyor

Güncelleme Tarihi:

FETÖ sanığı avukatların yargılanması sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 12:48

FETÖ sanığı avukatların yargılanması sürüyor

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR, (DHA) - ESKİŞEHİR'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 13'ü avukat, 2'si avukatlık bürosu çalışanı olan 15 kişinin yargılanması sürüyor.
FETÖ/PDY üyesi olmakla suçlanan ve Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan 8'i tutuklu, 6'sı tutuksuz, 1'i ise firarda olan toplam 15 sanığın duruşması adliye konferans salonunda yapıldı. Sanıklar, tahliye ve beraatlarını istedi. 
Etkin pişmanlık yasasından yararlandığı belirtilen tutuklu sanıklardan avukat Turgay B., pişman olduğunu söyleyerek cezaevinde yaşadıklarını ve gördüklerini anlattı. Turgay B., şu iddialarda bulundu:
"Cezaevindeki sanıklardan bazıları KPSS sorularının nasıl temin edildiğini aralarında konuşuyorlar. 15 Temmuz'dan önce eleştirdikleri gazeteleri de ellerinden düşürmüyorlar. Yaptıkları eylemlerin suç olduğunu düşünmedikleri için kabul etmiyorlar. Cezaevinde olmalarına 'Kader' diyorlar. Sanıklardan M.U.,  Amerika'ya gittiğini kabul ediyor, ancak eğitim için gittiğini söylüyor. Ne eğitimi? Konuşacağımı bildiği için sürekli beni taciz ediyor. Amerika'da Pensilvanya'ya gittiğini itiraf etsin. Mart 2016'da tatile gittiğini söylüyor. Gülen ile görüştü. Adliyelerin en yoğun olduğu tarihte tatil mi olurmuş? Benim korkak olduğumu söylüyorlar, ben hiç kimseden korkmuyorum. Yanlış bir işin içinde olduğumu anladım. Ak Parti'ye hırsız diyenler, KPSS sorularını nasıl çaldıklarını cezaevinde konuşuyorlar."
Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Temmuz'a erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!