FETÖ/PDY'den tutuklanın Ilgın Belediye Başkanlığı'na, Kayyum atandı

Güncelleme Tarihi:

FETÖ/PDYden tutuklanın Ilgın Belediye Başkanlığına, Kayyum atandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2016 10:31

FETÖ/PDY'den tutuklanın Ilgın Belediye Başkanlığı'na, Kayyum atandı

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- KONYA'da Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral'ın, AK Parti'den ihraç edildikten sonra Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname gereği Ak Partili Belediye Meclis üyesi Mehmet Karahan, kayyum olarak atandı.
FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Ak Parti'den ihraç edilen 4 belediye başkanından biri olan Konya'nın Ilgın İlçe Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, geçen 27 Ağustos günü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı, ardından da tutuklandı.
İçişleri Bakanlığı 'da PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine kanun hükmünde kararname gereği 28 kişiyi görevlendirdi. Kanun Hükmünde Kararname gereği, Ilgın Belediyesi'ne de 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Ak Parti'den belediye meclis üyesi seçilen müteahhit Mehmet Karahan, kayyum olarak atandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!