FETÖ/PDY'den aranan eski Alanya Kaymakamı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

FETÖ/PDYden aranan eski Alanya Kaymakamı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 13:45

FETÖ/PDY'den aranan eski Alanya Kaymakamı yakalandı

Haberin Devamı

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan eski Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, İstanbul'da yakalandı. 15 aydır aranan Özdemir'in tanınmamak için saçını boyattığı, sakal uzattığı ve sahte kimlik kullandığı belirlendi.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri operasyon başlattı. Erhan Özdemir'in İstanbul'da olduğunu belirleyen Antalya polisi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Antalya TEM ve İstanbul TEM ekipleri koordineli yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Erhan Özdemir, dün Fatih ilçesinde kaldığı evde gözaltına aldı. Evde yapılan aramada 5 adet cep telefonu, 4 adet flaş bellek ile sahte kimlik ele geçirildi.
TANINMAMAK İÇİN SAKAL BIRAKTI, SAÇINI BOYATTI
Tanınmamak için sakal bırakan ve saçını boyatan Özdemir, sorgulanmak üzere bu sabah saatlerinde Antalya'ya getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Erhan Özdemir, sorgusu için İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
MAHKEME KARARIYLA ALANYA'YA DÖNMÜŞTÜ
Alanya Kaymakamlığı'na 7 Eylül 2012 tarihinde atanan Erhan Özdemir, bu görevini 23 Eylül 2014 tarihine kadar sürdürdü. İzmir Vali Yardımcılığı'na atanan Özdemir, mahkeme kararıyla 12 Mart 2015'te Alanya'ya döndü. Hakkında açılan soruşturmadan dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınarak Isparta Vali Yardımcılığı'na atanan Özdemir, 28 Haziran 2015'te yine mahkeme kararıyla Alanya'ya döndü. Ancak Bakanlık kararıyla bir gün sonra Isparta Vali Yardımcılığı'na geri gönderildi. Tekrar dava açan Özdemir, 10 Şubat 2016'da Alanya Kaymakamlığı görevine iade edildi. Özdemir, bir gün görev yapıp rapor aldı. Ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yine geçici görevle Kayseri Vali Yardımcılığı'na atandı. Erhan Özdemir mahkeme kararıyla yeniden görevine iade edilmişti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!