FETÖ kaçaklarına Ege’de: 20 katı tarife

Güncelleme Tarihi:

FETÖ kaçaklarına Ege’de: 20 katı tarife
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 21:48

Ege'de 700-850 TL karşılığında adalara mülteci ve göçmen taşıyan kaçakçılar, Türkiye’den kaçan FETÖ’cüler için tarifeyi 20 katına kadar çıkarıyor.

Haberin Devamı

16 Temmuz’da askeri bir helikopterle Dedeağaç şehrine kaçan 8 darbeci askerden başka, Ege adalarına gelen ve sayılarının çocuklar dahil 18 olduğu bildirilen FETÖ’cülerin Yunan polisine verdikleri ifadelerin bir bölümü medyaya sızdı.

İfadelerinde, 2’si FETÖ okullarında görevli öğretim üyesi, biri de devlet memuru olduğunu söyleyen 3 kişi, Marmaris’ten Rodos adasına geçmek için göçmen kaçakçısına kişi başına 15 bin TL ödediklerini belirtti. Yunanistan’dan siyasi sığınma talebinde bulunan 3 FETÖ’cüden başka, eylül ayında yine Rodos’a kaçan FETÖ üyesi 2 erkek, 2 kadın ve 6 çocukları adanın merkezinden 28 kilometre mesafedeki Arhagelo köyündeki nezarethanede tutuluyorlar.

Bu arada, siyasi sığınma talepleri Atina’daki İltica Komisyonu tarafından kabul edilmeyen 3 askerden 1’i ile ilgili ret gerekçesi Kathimerini gazetesinde yer aldı. İltica Komisyonu raportörü, 20 sayfalık karar gerekçesinde, darbeci kaçaklardan binbaşı Gencay Büyük hakkında “Darbeye katkısı, terör eylemi anlamı kapsamına giriyor” diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!