FETÖ ile ByLock ilişkisinin kanıtı

Güncelleme Tarihi:

FETÖ ile ByLock ilişkisinin kanıtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 23:26

HÜRRİYET Daily News Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Hürriyet’in Facebook hesabında okuyuculardan Emre Kızılkaya’ya gelen soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Hürriyet’in ‘ByLock’ haberi ile önemli bir gazetecilik başarısına imza attığını belirten Yetkin, şöyle dedi:

“ByLock’un sahibi David Keynes’in adı The Guardian gazetesinde çıkmıştı. Bu kişinin konuşması önemli bir aşama. Burada en kritik unsur şu: Sahibinin ağzından ByLock kullanıcılarının FETÖ ile bağlantısını gösteriyor. İsmail Saymaz, net şekilde, Bylock kullanıcılarının FETÖ ile bağını sormuş. Keynes de ‘Katılıyorum’ demiş. Bu, çok önemli bir nokta.”

Yetkin, ByLock’un ilkin başarısız bir ticari proje olarak ortaya çıktığını, ancak daha sonra FETÖ ile bağlantılı kamu görevlileri tarafından yazılımının değiştirildiğini belirterek, “ByLock, oraya üye olmayanların giremeyeceği bir hale getirilmiş. Bendeki bilgilere göre, Ocak 2016’dan sonra fiilen kullanılmış değil. Ki savcıların ve Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş’un da söylediği ByLock, örgüt yapısıyla bağlantının kanıtıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yetkin, ByLock’un şifreleri MİT tarafından kırıldıktan sonra FETÖ’nün sistemi sonlandırarak Eagle gibi yazışma hatlarına yöneldiğini belirtti. Yetkin, Doğan Grubu’nun darbelere ve teröre karşı çıktığını ve karanlık odaklarla ilişkilendirilme çabasının beyhude olduğunu belirtti. Darbecilerin 15 Temmuz gecesi CNN Türk ve Hürriyet’in merkezinin olduğu binayı bastığını hatırlatan Yetkin şunları söyledi: “Onursal Başkanımız Sayın Aydın Doğan’ın da dediği gibi her türlü darbe ve terörün karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz. Aydın Bey’in bu konularda söylediği bir şey var, ‘Allahlarından korksunlar’ diyor, yani bize bu iftiraları atanlar Allahlarından korksunlar. Çünkü biz bağımsız gazetecilik yapıyoruz, bu konuda bir ısrarımız var, bundan sapmıyoruz, tarih de bunu böyle yazacaktır, diyor Aydın Bey. Bunu da kimsenin gözüne girmek için değil, doğru olduğu için böyle yapıyoruz.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!