FETÖ ile bağlantılı 56 şirkete kayyum atandı

Güncelleme Tarihi:

FETÖ ile bağlantılı 56 şirkete kayyum atandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 11:53

DARBE girişimi ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, terör örgütü ile bağlantılı olduğu ve finans desteği sağladığı öne sürülen Gaziantep, Ankara ve İstanbul’daki 56 şirkete mahkeme kararıyla kayyum atandı.

Haberin Devamı

Gaziantep 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından geçen cuma günü alınan kararla çoğunluğunu yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ile yönetim kurulu üyelerinin tutuklandığı Naksan Holding’e bağlı 58 şirkete kayyum atandı. Mahkeme kararıyla kayyum atanan şirketlerinden 5’i Ankara, 22’si İstanbul ve 29’ü ise Gaziantep’te bulunuyor.

 

1 İNFAZ KORUMA MEMURU TUTUKLANDI
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan infaz koruma memuru Muhammet Mustafa Urkan, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Ooperasyon kapsamında gözaltına alınan 9 infaz koruma memuru, 2 katip, 1 sosyolog, 1 polis meslek yüksek okul öğrencisi adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Bir süre önce kapatılan Zirve Üniversitesi’ni bünyesinde bulunduran İpek Vakfı’nın Yönetim Kurulu üyesi olarak gözaltına alınan ve 17-25 Aralık sürecinden sonra bu görevi bıraktığı belirlenen işadamı İsrafil Çalışkan da çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla salıverildi.

Haberin Devamı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Maliye, PTT, TEDAŞ ve Havalimanı’nda görevli 5 kamu personelinin de gözaltına alınarak sorgulanmasına başlandı.

BAKMADAN GEÇME!