FETÖ için sebze halinden 'himmet' toplamışlar (2) - yeniden

Güncelleme Tarihi:

FETÖ için sebze halinden himmet toplamışlar  (2) - yeniden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 13:21

FETÖ için sebze halinden 'himmet' toplamışlar (2) - yeniden

Haberin Devamı

Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM, (DHA) - ERZURUM'da görülen 17 sanıklı FETÖ/PDY dosyasında dinlenen tanıklar, tutuklu sanıklardan eczacı Erdoğan Y.'nin sebze halinden Fethullah Gülen için himmet topladığını anlattı. Tanıklardan M.Ö., "Patronum sebze haline gelen Erdoğan Y.'ye bir çuval patates vermemi söyledi. Kuran Kursu'na yardım olduğunu belirtti" dedi.
Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'terörü finanse etmek', 'dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçlamalarıyla haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada sebze hali esnafından tanıklık yapanlarından dinlenen tanıklar, sanıkların Fethullah Gülen'e 'himmet' adı altında yardım topladıklarını anlattı.
Tanıklardan Ö.A. sebze halinde esnaf olarak çalıştığını halden halen Kuran Kursları için yardım toplandığını anlattı. Tutuklu sanıklardan Erdoğan Y.'yi buradan hatırladığını anlatan Ö.A., "O da hale sürekli yardım toplamaya geliyordu. Olay günü ben kalabalığı görünce dışarı çıktım. Şikayetçi olan hal başkanının sanığa tepki gösterdiğini, tepki gösterme sebebinin de sanığın Gülen cemaati için yardım toplaması olduğunu öğrendim" dedi.
Tanıklardan tanık F.Y. ise hale sürekli yardım toplamaya gelenlere yardım ettiklerini belirterek şunları söyledi:
"Kuran Kurslarına Allah rızası için biz de elimizdeki meyve ve sebzelerden vererek yardım ederiz. Olay tarihinde daha önceden de yardım toplama vesilesiyle gelen hacı olarak tanıdığımız ve eczacı olarak bildiğimiz sanık hale gelmişti. Sonrasında hal başkanı olan müşteki S.B. ile tartışmaya başladılar. Tartışma esnasında ben de yanlarındaydım. Müştekinin sorması üzerine sanık Erdoğan'ın 'Bu yardımları Fethullah hocaefendi için topluyorum' dediğini, ayrıca daha önce de gelip topladığını söylediğini duydum. Bunun üzerine müşteki tepki göstererek 'Senin hocaefendi dediğin kişinin Türkiye'ye ne kadar zararı olduğunu biliyor musun' diyerek tartışması üzerine olay hararetlendi ve polise intikal etti."
Sanık Erdoğan Y.'nin hale himmet toplamaya geldiğini söyleyen tanıklardan M.Ö. de, "Patronum kendisine bir çuval patates vermemi söyledi. Kuran Kursuna yardım olduğunu ifade etti. Ben de bunun üzerine dükkan içerisine girip bir çuval patates alıp çıktığım sırada sanığın arabayla gittiğini gördüm. Bu esnada hal başkanı yanıma gelerek söz konusu patatesi kime vereceğimi sordu. Ben de giden kişi olduğunu söyleyince bu kişiye yardım etmememi, bir şey vermememizi, bu kişinin Fethullah Gülen'e yardım yaptığını söyledi" dedi.
Tanık Ö.K. de sanık Erdoğan Y.'nin ayda iki kez sebze haline yardım toplamaya geldiğini anlattı.
Mahkeme heyeti, sanıklar Serkan Ç., Selçuk Ö., Uğur O., Hasan Y., ve Erdoğan Y.'nin tutukluluk halinin devamına Ünal Ş.'nin yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!