FETÖ davasında 'Dolduruşa gelmişler' tahliyesi

Güncelleme Tarihi:

FETÖ davasında Dolduruşa gelmişler tahliyesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 10:54

FETÖ davasında 'Dolduruşa gelmişler' tahliyesi

Haberin Devamı

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014 yılında FETÖ ile ilgili "İnlerine gireceğiz" sözüyle kendilerine hakaret edildiğini iddia eden 21 kişi hakkında FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütü üyeliğinden ayrı ayrı açılan davaların görülmesine başlandı. Mahkeme, dolduruşa geldiklerini iddia eden 2 sanığın adli kontrolle tahliyesine karar verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Şubat 2014 tarihinde FETÖ/PDY'ye yönelik "İnlerine gireceğiz" sözleriyle kendilerine hakaret ettiğini iddia eden 21 kişi, Antalya Asliye Hukuk Mahkemesi'nde ayrı ayrı tazminat davası açtı. Ancak davalar reddedildi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 21 kişi hakkında başsavcılık soruşturma başlattı. 16'sı tutuklanan şüpheliler hakkında 'terör örgütü üyeliğinden' ayrı ayrı dava açıldı.
Biri işçi emeklisi, diğeri FETÖ ile irtibatlandırılan bir yayınevinin yazarı 2 sanık, Antalya 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Emekli öğretmen ve yazar Salih T., 17- 25 Aralık sürecinden sonra dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmalarla ilgili açtığı davanın reddedildiğini belirterek şöyle savunma yaptı:
"Başbakanımızın bazı kelimeleri çalışma ortamında konuşuluyordu. 'Böyle bir şey olmaz' deniliyordu. 'Dava açılması gerekir' gibi konuşmalar yapılıyordu. Ben de dava açabileceğimi söyledim. Dava açmakla çiğlik, hamlık ettiğimi düşünüyorum. Avukat herkese ortak dilekçe yazmıştı. Ben avukatın yazdığı dilekçeyi de görmedim. Dava dilekçesindeki harekete gönül bağı ile bağlandığıma, kendimi bu camianın bir ferdi saydığıma, bu camianın tüm faaliyetlerini desteklediğime ilişkin cümleleri kabul etmiyorum. Ben bu cümleleri görmedim ve onaylamıyorum."
'BUNLARLA UĞRAŞACAK ZAMANIM YOK'
İşçi emeklisi Sedri A. da terör örgütü üyesi olmadığını söyledi. Sedri A., tıraş olmak için gittiği berberde karşılaştığı avukat Salih Bayram A.'nın dolduruşuyla Recep Tayyip Erdoğan hakkında tazminat davası açtığını öne sürdü. Dava dilekçesini görmediğini, avukatın bu dilekçeyi verdiğini savunan Sedri A., "Tazminat davasıyla ilgili pişmanım. Avukatın dolduruşuna geldim. Ben terör örgütü üyesi değilim. Benim bunlarla uğraşacak zamanım yok. Benim engelli bir çocuğum ve hasta bir eşim var" dedi.
Mahkeme, 2 sanığın adli kontrolle tahliyesine karar verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!