FETÖ davasında 2 öğretmene hapis cezası verildi

Güncelleme Tarihi:

FETÖ davasında 2 öğretmene hapis cezası verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 12:28

FETÖ davasında 2 öğretmene hapis cezası verildi

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) -SAMSUN'da 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yargılanan 1'i tutuklu 5 sanık öğretmen hakkında karar çıktı. Tutuklu sanık Mustafa Murat Kesgin 7 yıl 6 ay, tutuksuz sanıklardan Niyazi İnanır ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 3 tutuksuz sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı FETÖ/PDY operasyonunda tutuklanan öğretmen Mustafa Murat Kesgin ile tutuksuz yargılanan öğretmenler Niyazi İnanır, Mehmet İşleyen, Şenol Türedi ve Emrullah Yaman'ın yargılanmasına devam edildi.
3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan haklarında dava açılan tüm sanıklar bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. Vezirköprü Cezaevi'nde yatan, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılan ve Bylock kullandığı belirlenen tutuklu sanık Mustafa Murat Kesgin, "Ben askerliğimi komando olarak yaptım ve 1 teröristi etkisiz hale getirdiğim için anlımdan öptüler.  Ben terörist olamam. Beraatimi istiyorum" dedi. Bank Asya'da katılım hesabı bulunan Niyazi İnanır ise örgüte destek amacıyla bankaya para yatırmadığını belirtirken diğer sanıklar da suçsuz olduklarını söyleyip beraatlerini talep etti.
Kısa bir aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu sanık Mustafa Murat Kesgin'i 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına, tuktuksuz sanık Niyazi İnanır'ı da aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. 3 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!