Fethullah Gülen'in yeğenine PKK operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Fethullah Gülenin yeğenine  PKK operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 14:17

İzmir’de temizlik ve insan kaynakları alanlarında faaliyet gösteren bir firmaya, terör örgütleri PKK ile FETÖ’ye destek verip bu iki örgüt adına faaliyet gösterdiği gerekçesiyle polis tarafından operasyon düzenlendi. Aralarında firma yöneticisi Erhan K.’nın da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin arasında FETÖ lideri Fethullah Gülen’in yeğeni Feride G.’nin de bulunduğu, ayrıca Erhan K.’nın ’Bylock’ kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

İzmir Emniyeti’ne bir süre önce işadamına yönelik bir ihbar geldi. İhbarı değerlendiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan çalışmaları derinleştirince işadamının sahibi olduğu temizlik ve insan kaynakları şirketlerinde hem FETÖ hem PKK bağlantısı tespit etti.  Yapılan çalışmalarda şirket sahibi Erhan K. ve birçok çalışanın FETÖ üyesi olduğu, örgüt adına faaliyet yürüttüğü belirlendi. 

Yine şirket yöneticisi ve üyelerinin 2016’nın  ilk aylarında Güneydoğu'da birçok il ve ilçede sürdürülmekte olan operasyonları engellemeye yönelik oluşturulan Beyaz İnsiyatif Platformu’nun yöneticisi olduğu, bölge başkanlığı ile koordineli çalıştıkları, asıl amaçlarının Cizre Nusaybin ve benzeri ilçelerde hendek kazarak ülkeyi bölmeye çalışan teröristleri korumak olduğu, İzmir’de birçok eyleme katıldıkları ve devleti çökertmeye yönelik çalışmalarda bulundukları ileri sürüldü.  Soruşturmayı yürüten savcılık, aralarında Erhan K. ile firma çalışanlarından FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen’in yeğeni Feride G. ile onun kızlarının da bulunduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenleyen polis, Erhan K., Feride G. ve onun kızlarının da aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar, sağlık raporunun alınmasının ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Haberin Devamı

BYLOCK’TA KIRMIZI LİSTEDE

Aynı zamanda Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) de üyesi olduğu belirtilen Erhan K.’nın, FETÖ/PDY’nin şifreli haberleşme programı ’ByLock’u kullandığı, adının da kırmızı listede yer aldığı öğrenildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!