Fethullah Gülen'in iade dosyasının ayrıntıları ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Fethullah Gülenin iade dosyasının ayrıntıları ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 11:44

Hürriyet, Fethullah Gülen’in iadesi için dün ABD Adalet Bakanlığı’na elektronik ortamda gönderilen 4 dosyanın ayrıntılarına ulaştı. İade talebinde, Pensilvanya’daki adresi de verilen Gülen için iade amacıyla 60 güne kadar geçici tutuklama talebinde bulunuldu.

Haberin Devamı

60 GÜNE KADAR GEÇİCİ TUTUKLAMA 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla Adalet Bakanlığı Uluşlararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından ABD Adalet Bakanlığı’na elektronik ortamda gönderilen iade talebinde, “Türkiye Cumhuriyeti ile ABD arasında ‘Suçluların Geri Verilmesi ve Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardımlaşma Andlaşmasını’n 10. maddesi gereğince adı geçenin ülkemize iadesi amacıyla 60 güne kadar geçici tutuklanması talep ediyoruz” denildi.

PENSİLVANYA ADRESİ DE VERİLDİ 

İade talebinde, Gülen’in kimlik bilgilerinin yanı sıra Pensilvanya’daki adresi de yer aldı. Gülen’in adresi, “1857 Mount Eaton RD. 18353 Pennsylvania” olarak verildi. 

3 TUTUKLAMA KARARI VE İDDİANAME 

İade talebinin ekinde, Gülen ile ilgili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin 2 ayrı tutuklama kararı, Bursa Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklama kararı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ terör örgütüyle ilgili ana çatı soruşturmasına ilişkin iddianamesi yer aldı. 

SUÇ, TERÖR ÖRGÜTÜ KURUP YÖNETMEK

İade talebinde Gülen’e yöneltilen suçlar da, “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etmek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına teşebbüs etmek, Özel hayatın gizliliğine müdahale, kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek” olarak belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!