Fethullah Gülen'e 34 yıla kadar hapis istendi

Güncelleme Tarihi:

Fethullah Gülene 34 yıla kadar hapis istendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 00:49

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan Paralel Devlet Yapılanması'nın Tahşiye iddianamesinde, Fethullah Gülen'in "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" suçundan 15 ile 22,5 yıl, "resmi belgede sahtecilik"ten 3 ile 7,5 yıl ve "iftira" suçundan da 1 ile 4 yıl olmak üzere toplam 19 yıldan 34 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Haberin Devamı

TAHŞİYECİLER Grubu’na yönelik kumpas iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcının hazırladığı iddianamede Fethullah Gülen’e ‘silahlı terör örgüt kurmak ve yönetmek’ suçlaması yöneltilerek 34.5 yıla kadar hapsi istendi. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 15’i tutuklu 32 sanık ise ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’la suçlandı.

9 AY SONUNDA BİTTİ

Yaklaşık 9 aydır devam eden soruşturmaya ilişkin iddianamede 64 kişi ise mağdur ve müşteki olarak yer aldı.
İddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayına sunuldu. Başsavcılık eğer iddianameyi onaylarsa ağır ceza mahkemesine gönderilecek. Onaylamazsa savcılığa iade edilecek. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler yönünden dosya ayrılarak soruşturmaya devam ediliyor. Herhangi bir örgüt isminin kullanılmadığı iddianamede, ‘Fethullah Gülen liderliğindeki silahlı terör örgütü’ tanımlamasına yer verildiği kaydedildi. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Gülen’in ‘silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘iftira’ suçlarından 19 yıldan 34.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Tufan Ergüder, Mutlu Ekizoğlu ve Ömer Köse dahil 15’i tutuklu 32 kişinin ise ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘iftira’ suçlarından 11.5 yıldan 27 yıla kadar hapisleri istendi.

Haberin Devamı

KUMPASLI SUÇLAMA

Tahşiye Yayınevi’nin sahibi Mehmet Nuri Turan’ın şikâyeti üzerine, 2014’ün Aralık ayında başlatılan soruşturma kapsamında şüpheliler, 2009’da ‘Tahşiyeciler’ grubuna yönelik düzenlenen operasyonda ‘suç ve delil uydurmak’, ‘şüphelilere kumpas kurmak’ ile suçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!