Fethiye'de güvenlik kameraları devrede

Güncelleme Tarihi:

Fethiyede güvenlik kameraları devrede
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 14:15

Fethiye'de güvenlik kameraları devrede

Haberin Devamı

 

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA) - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde trafik ve insan yoğunluğunun yaşandığı 19 noktayı 28 kamerayla izlemeye alan polis, trafik kurallarına uymayan sürücülere cezai işlem uygulayıp, şiddet ve suç olaylarının önüne geçmeyi hedefliyor.

Fethiye Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) şubat ayından itibaren izleme ve cezalandırma faaliyetlerine başladı. Şehir giriş çıkışları ile şehir merkezinde trafik ve insan yoğunluğunun yaşandığı 19 nokta, yüksek çözünürlüklü 28 kamerayla 24 saat izleniyor. Trafik kurallarına uymayan sürücülerin plakalarına cezai işlem uygulanırken, şiddet ve suç olaylarının önüne geçmek için insan yoğunluğu yaşanan bölgelerden görüntü alınıyor.

66 NOKTAYA DAHA KAMERA YERLEŞTİRİLECEK

Sistem hakkında bilgi veren Fethiye Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Güleç, devreye giren kameralara ek olarak önümüzdeki günlerde 66 noktaya daha kamera yerleştirileceğini söyledi. Trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin şubat ayından bu yana kameralarla tespit edildiğini anlatan Güleç, hatalı park yapan otomobil ve kask kullanmayan motosiklet sürücülerine de ceza tutanağı gönderildiğini söyledi.

KAMERALARLA İZLENEN NOKTALAR

İlçenin güvenliği için şehir giriş ve çıkışlarının çok önemli olduğunu bu yüzden 24 saat izlendiğini vurgulayan Güleç, "İlk olarak analizlerimiz sonucu suçların en fazla işlendiği yerlere kameralar yerleşti. Beşkaza Meydanı, Köprü Başı Mevkii, Kandönmezler Kavşağı, Çalış Köprüsü, Muğla Makası, Çarşı Caddesi, Salı Pazarı Meydanı, Fethiye Müzesi'nin olduğu sokak, Kaya Yolu'na giden bölge kamerayla izlenen noktalar arasında" dedi.

'FETHİYE DAHA GÜVENDE'

Kameraların çözünürlüklerinin oldukça yüksek olduğunu ve çok uzak noktalardan rahatlıkla görüntü alabildiklerini kaydeden Güleç, şöyle dedi:

"Daha önce 55 noktadan görüntü almamıza rağmen bir suça konu aracın plakasını tespit edememiş olmamız, bizi bu konudaki yatırımlarımızı hızlandırmaya yöneltmişti. Şimdi çok uzak mesafelerden de görüntü alsak arabayı nokta olarak bile görsek çözünürlüğümüz sayesinde plakayı okuyabiliyoruz. Artık bu sistemle Fethiye daha güvende."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!