Fethiye'de gürültü kirliliği yaratan egzozlar silindirle ezildi

Güncelleme Tarihi:

Fethiyede gürültü kirliliği yaratan egzozlar silindirle ezildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 15:10

Fethiye'de gürültü kirliliği yaratan egzozlar silindirle ezildi

Haberin Devamı

 

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA) - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde gürültü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle otomobil ve motosikletlerden sökülen egzozlar polis gözetiminde silindirle ezildi.
Fethiye Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine ilçe genelinde egzozlarından aşırı ses çıkartarak gürültü kirliliği yaratan araçlara yönelik denetimlerini artırdı. Geçen yıl yapılan denetimlerde otomobil ve motosikletlere yüksek ses çıkarması için sonradan monte ettirilen yaklaşık 100 egzoz sökülerek, sürücülere cezai işlem uygulandı. Denetimlerde toplanan egzozlar tekrar kullanılmaması için polis gözetiminde Fethiye Belediyesi'ne ait asfalt çalışmalarında kullanılan silindirle ezildi.
'KULLANILMAMASI İÇİN SİLİNDİRE EZDİRDİK'
Fethiye Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Başkomiser Nuri Çınaklı, gürültü kirliliğine neden olan araçlara yönelik denetimlerin bu yıl da aralıksız devam ettiğini söyledi. Egzozların başka araçlara takılarak kullanımının önüne geçmek için böyle bir uygulamaya gittiklerini anlatan Çınaklı, "Trafik ekiplerinin gürültü kirliliğiyle mücadele etmediğini düşünen vatandaşlarımız var. Biz de vatandaşlarımızın böyle düşünmemesi için yakaladığımız egzozları silindirle ezdirdik. Vatandaşlarımızın egzozlardan çıkan seslerden rahatsız olmaması için konu üzerine hassasiyetle duruyoruz. Uygulamalarımız devam etmekte. 2016 yılının ilk 3 ayında 3 çuval egzoz yakaladık. Yılsonunda bu yakaladığımız egzozları da silindire ezdirip, hurdacılara vereceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!