Fethiye’de Foça Mahallesine Cemevi Yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Fethiye’de Foça Mahallesine Cemevi Yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2015 09:46

FETHİYE DE FOÇA MAHALLESİNE CEMEVİ YAPILACAK

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında toplanan Fethiye Belediye Meclisi, gündem dışı olarak meclise verilen Foça Mahallesine Cemevi yapılması talebini de görüşüp, oy birliği ile kabul etti.
CHP’li Belediye Meclis üyelerinden Ahmet Selim Yücel’in Foça Mahallesinde 951. sokakta bulunan mülkiyeti belediyeye ait binanın tadilattan geçirilerek cemevi’ne dönüştürülmesi talebini oy birliği ile kabul etti.
Belediye Meclis Üyesi, Ahmet Selim Yücel, Foça Mahallesinde cemevi yapmak istediklerini belediyeye ait arsada bulunan binayı, Alevi yurttaşlarla birlikte imece usulüyle tadilattan geçirip, cemevi’ni kazandırmak istediklerini söyledi. Cemevi olarak tahsisi istenen bina hakkında belediye ilgilileri bilgi verdikten sonra, görüşler alınırken Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, cemevi ve camii birlikte projemiz vardı. Olur almak istiyorduk. Biz talep edilen binayı tabi ki cemevi için tahsis edebiliriz. Tadilatında ayni destekte de bulunuruz” dedi. AK Parti’li belediye meclis üyesi Onat Akdu, mevcut binada muhtarlık ve kahvehane bulunmakta. Foça Mahallesinde ayrı bir yere yada aynı binayı sadece cemevi olarak tahsis edebiliriz. İbadet yerinde kahvehane olmayacağı için daha geniş düşünmeliyiz. Gerekirse sadece cemevi inşa etmek için yeni bir yer tahsis edebiliriz” dedi.
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Selim Yücel’in verdiği belediyeye ait binanın cemevine dönüştürülmesi talebi Nisan Ayında yapılacak Belediye Meclis Toplantısında karara bağlanması kararlaştırıldı.Foça Mahallesi Muhtarı İlker Can ile Mahalle sakinlerinin de izlediği meclis toplantısının ardından konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Foça Mahallesi muhtarı İlker Can, “Meclis üyelerine teşekkür ederek mahallemizde yıllardır cemevi yapılması beklentisi vardı. Bunun için ilk adım atıldı. Cemevi yapmak için talebimizin kabul edilmesi sevindiricidir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!