Fethin 563. yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'da yaptırdığı ilk camide sabah namazı

Güncelleme Tarihi:

Fethin 563. yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmetin İstanbulda yaptırdığı ilk camide sabah namazı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 07:19

Fethin 563. yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'da yaptırdığı ilk camide sabah namazı

Haberin Devamı

Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul,(DHA) FATİH Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethi öncesinde Anadolu Hisarı'nın tam karşısına yaptırılan Rumeli Hisarı'nın içinde bulunan camide, fethin 563. Yıldönümünde sabah namazı kılındı. Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci ve beraberindekilerde sabah namazını Rumelihisarı Camii'nde kıldı.

"RABBİM HEP BİZE FETİH KAPILARI AÇSIN DİYE BURADAN DUA ETMEK İSTEDİK"



Temurci namaz çıkışında konuştu. Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'a yaptırılan ilk mescidin onarılarak tekrar açıldığını ifade eden Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Müjdelenmiş bir sabahta birlikteyiz. Bugün 29 Mayıs. Rabbimize hamd olsun. Rumeli Hisarı'nın tam ortasında, Fetih Camiinde birlikteyiz. Bu özel sabahta Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin İstanbul'a kazandırmış olduğu ilk mescit. Aslında vurmuş olduğu ilk müdür. Uzun yıllar birçok mescitte olduğu gibi burası da harabe haldeydi. Geçtiğimiz yıllarda saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın katılımıyla burası onarılarak açıldı. İnşa ve ihya bizim için çok önemli bir işlev. Tarihimizin, kültürümüzün milletimizle yeniden buluşturma adına bu mescit açıldı. Rabbim hep bize fetih kapıları açsın diye bu sabah şerifinde buradan dua etmek istedik" dedi.

Osmanlı'nın bir şehri fetihten önce gönülleri fethettiğini belirten Temurci şöyle konuştu: "Osmanlı tarihinde buraya baktığımız zaman Rumeli Hisarı'nın tam ortasında bir mescitle buluşuyoruz. Osmanlı bir şehri fethetmeden öncelikle kendi gönlünü fethediyor burada. Burada fethin komutanları, fethin askerleri namaz kılıyorlar. Ben bu vesileyle fethin kahramanlarına başta Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri olmak üzere fethin bütün manevi ve maddi kahramanlarını buradan şükranlarımızı, saygılarımızı tekrar gönderiyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Rabbim onların yollarından giderek bu ülkede ve coğrafyada yeni fetihlere, güzelliklere, yeni gönüllere girmeyi bizlere nasip etsin." Sabah namazı çıkışında Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci ve vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!