Fethi Yaşar Saray’a çıktı destek istedi

Güncelleme Tarihi:

Fethi Yaşar Saray’a çıktı  destek istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 09:42

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la, dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüşme yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçeyle ilgili hazırladığı sorunları 2 dosya halinde Erdoğan’a iletti.

Haberin Devamı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan sonra, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı’na çıkan ikinci CHP’li belediye başkanı olan Fethi Yaşar, Erdoğan ile ‘Şentepe vericileri’, ‘Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi’ ve ‘Yenimahalle Hükümet Konağı’ konularını görüştü. Yaşar, ilçesindeki sorunları aktararak çözüm için Erdoğan’dan destek talebinde bulundu. İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı da olan Fethi Yaşar, TBMM’de 2 yıldır bekleyen Belediyeler Yasası ile ilgili Erdoğan’a görüşlerini bildirdi.

KILIÇDAROĞLU'NA BİLGİ VERDİ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep etmeden önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da bilgi verdiği, Kılıçdaroğlu’nun olumsuz bir tepki vermemesi üzerine de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan randevu talep ettiği öğrenildi. CHP’lilerin gitmediği Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na Yaşar’dan önce ilk giden CHP’li ise geçen yıl Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olmuştu.

Haberin Devamı

İŞTE O 3 SORUN

Başkan Yaşar’ın, çözülemediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar gittiği Yenimahalle’nin çözüm bekleyen o 3 sorunu ve yaşanan sıkıntıları şöyle:

ŞENTEPE TELEVİZYON VERİCİLERİ

Akıbeti yılan hikâyesine dönen ve kentin silüetini bozan bölgelerden olan Yenimahalle Şentepe’deki televizyon vericileri 4 yıldır tüm girişimlere rağmen çözüme kavuşturulamadı. Başkan Fethi Yaşar, İstanbul Çamlıca’daki vericilerin kaldırılmasının gündeme geldiği 2012 yılında aynı uygulamayı Başkent’te de hayata geçirmek için düğmeye basmıştı. Vericilerin kaldırılması için o günden bugüne yönünde adım atılmayınca, belediye, bir süre ertelediği Şentepe’deki ‘Tepe Kule’ projesi için çalışmalara başlamış, yaklaşık 200 gecekonduyla anlaşarak yıkım işlemini tamamlayan belediye, iki etaptan oluşan projeyi tamamlamıştı. 2014 yılı için vericilerde kiracı olan şirketlerden taşınmaları yönünde söz aldıklarını fakat, şirketlerin taşınmadığını kaydeden Başkan Yaşar, “Ben verdiğim sözü tuttum ve projede yer alan donatıları tamamladım. Ama şirketler verdikleri sözü tutmadılar” diyerek isyan etmişti. Görüşmede İstanbul Çamlıca ile Çanakkale örneğini veren Başkan Yaşar, benzer bir projeyi de kendilerinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’yla yürütmek istediklerini bu anlamda destek beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

YAMAÇEVLER KENTSEL DÖNÜŞÜM

Karşıyaka Mezarlığı civarındaki yaklaşık bin 300 gecekondunun bulunduğu Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi de bir yıldır Bakanlar Kurulu’nda bekliyor. İlçe belediyelerinin kentsel dönüşüm yaparken Büyükşehir’e bağlı olması ve alanda kamu mülkü bulunması halinde Bakanlar Kurulu’nun kararı gerekiyor. Yenimahalle’deki en büyük gecekondu bölgesi olan alanda da gecekonduların kaldırılarak yerine modern konutların yapılması planlanıyor. Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde onay işlemlerinin uzun sürmesi uzlaşma, plan, proje ve inşaat süreleriyle projelerin uzun yıllar sürdüğüne dikkat çeken Fethi Yaşar, bu projeye ilişkin de Bakanlar Kurulu’ndan kararın alınması için destek talep etti.

Haberin Devamı

YENİMAHALLE HÜKÜMET KONAĞI

Fethi Yaşar Saray’daki görüşmesinde Kaymakamlık binasına ilişkin projeyi de iletti. Eski olan Kaymakamlık binasının yerine kaymakamlığa bağlı tüm müdürlüklerin bir arada toplanacağı, belediyeye yakın bir alanda hükümet konağı inşa edilmesini talep eden Yaşar, gerekli plan ve proje işlemlerinin tamamlandığını söz konusu binanın bir an önce ilgili kurumlar tarafından yatırım programına alınarak inşaası için destek beklediklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti.

BAKMADAN GEÇME!