Festivalin yönetmenleri izleyiciyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Festivalin yönetmenleri izleyiciyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 10:52

Festivalin yönetmenleri izleyiciyle buluştu

Haberin Devamı

18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali gösterimleri sürerken düzenlenen söyleşilerle yönetmenler ve oyuncular seyirciyle bir araya geliyor.

Festivalin ikinci gününde "20.58" filminin yönetmeni Alper Kot Fransız Kültür Merkezi'nde, "Şevkat Yerimdar" dizinin yönetmeni Bülent İşbilen ve oyuncuları Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nde sinemaseverlerle buluştu. Yarışma dışı kurmaca filmlerden biri olan "20.58"in yönetmeni Alper Kot, "Benim ilk filmimdi. Film sırasında donma tehlikesi ve bir takım teknik sıkıntılar yaşasak da güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Şu an yeni projem için kaynak arayışı içindeyim" dedi. Televizyonun popüler dizisi “Şevkat Yerimdar"ın sevilen oyuncuları Burak Demir, Başak Parlak ve dizinin yönetmeni Bülent İşbilen de Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Bülent İşbilen dizisi ile ilgili deneyimlerini aktarırken, Şevkat Yerimdar'ın bir geleneği bozduğunu belirtti. İşbilen, "Genellikle önce diziler yapılır, daha sonra uzun metrajlı filmleri çekilir. Ama Şevkat Yerimdar'da bu şöyle oldu. Önce arkadaşlar arasında geliştirilip, internet üzerinden paylaşıldı. Oradan da sinema filmi oldu. Sonrasında da televizyon dizisi çekildi" dedi.

Bu anlamda çok iyi bir ekiple çalıştıkları için çok şanslı ve mutlu olduklarını dile getiren İşbilen, dizinin gördüğü ilgiden de çok mutlu olduklarını ekledi. Dizinin bu kadar çok sevilmesinin nedenini ise “Bu dizide sanat var, sanat galerisi var, vicdan var, kimsenin menşeine, ekonomik statüsüne bakmadan paylaşılan çok sıcak bir birliktelik var. Aşk da var. Herkesin çok sevdiği çok güzel bir mahalle var. Bu dönemde çok fazla rastlayamadığımız ve özlediğimiz bir mahalle bu. Bu nedenlerde çok sevildi" sözleriyle yanıt verdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!